Latvijoje valdantieji pasidalijo postus būsimoje vyriausybėje

Latvijos valdančiosios koalicijos

Latvijos valdančiosios koalicijos partijos ketvirtadienį trišaliame susitikime sutarė dėl atsakomybės sričių pasidalijimo būsimoje vyriausybėje, pranešė kandidatas į premjerus Maris Kučinskis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Latvijos valdančiosios koalicijos partijos ketvirtadienį trišaliame susitikime sutarė dėl atsakomybės sričių pasidalijimo būsimoje vyriausybėje, pranešė kandidatas į premjerus Maris Kučinskis.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:19 PM

Centro dešinioji partija „Vienybė“ sutiko vadovauti penkioms ministerijoms, taip pat gaus vicepremjero postą. Partija atsisakė pretenzijų vadovauti Aplinkos ir regioninės plėtros ministerijai.

Numatyta, kad ZZS vyriausybėje kontroliuos šešis postus: premjero, žemės ūkio ministro (Janis Dūklavas), gynybos ministro (Raimondas Bergmanis), sveikatos apsaugos ministro (Guntis Belevičius), finansų ministro (Dana Reizniecė-Uozola) ir susisiekimo ministro (Uldis Augulis).

„Vienybė“ vadovaus Užsienio reikalų ministerijai (Edgaras Rinkevičius) ir Vidaus reikalų ministerijai (R.Kozlovskis). Šiai partijai taip pat priklausys ekonomikos, švietimo ir mokslo bei socialinės rūpybos ministrų postai, o vienas iš tų ministrų eis vicepremjero pareigas.

M.Kučinskis pasiūlė vicepremjero postą vidaus reikalų ministrui Richardui Kozlovskiui, bet „Vienybė“ laikosi nuomonės, kad šias pareigas turėtų eiti ekonomikos ministras.

Konservatyviam Nacionaliniam aljansui vyriausybėje atstovaus dabartiniai ministrai: aplinkos ir regioninės plėtros – Kasparas Gerhardas, teisingumo – Dzintaras Rasnačas ir kultūros – Dacė Melbardė. Šiai partijai taip pat liks Seimo pirmininko postas.

M.Kučinskis informavo, kad balsavimas, per kurį būtų patvirtinta naujos vyriausybės sudėtis, gali įvykti vasario 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.