„Mis Lenkija“ konkurso dalyvei – milijoninis ieškinys

Lodzės mieste prasidėjo teismo procesas, kuriame vienas iš konkurso „Mis Lenkija“ rėmėjų siekia prisiteisti 3 mln. zlotų (675,7 tūkst. eurų) iš varžybų finalininkės, apkaltinusios jį seksualiniu priekabiavimu.

Seksualinį rėmėjo priekabiavimą paviešinusią „Mis Lenkija“ konkurso finalininkę Maja Nizio siekiama užtildyti milijoniniu ieškiniu.<br>E. Butrimo nuotr.
Seksualinį rėmėjo priekabiavimą paviešinusią „Mis Lenkija“ konkurso finalininkę Maja Nizio siekiama užtildyti milijoniniu ieškiniu.<br>E. Butrimo nuotr.
„Mis Lenkija“ konkurso dalyvės.<br>E. Butrimo nuotr.
„Mis Lenkija“ konkurso dalyvės.<br>E. Butrimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eldoradas Butrimas, Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Feb 1, 2016, 5:41 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:12 PM

Tai yra savotiškas sekso skandalo, kilusio praėjusią vasarą Poznanėje, tęsinys. Didžiosios Lenkijos regiono 2014 metų gražuolių konkurso nugalėtoja Maja Nizio viešai seksualiniu priekabiavimu apkaltino generalinį konkurso rėmėją verslininką Sławomirą Stopczyką.

Tai mergina pareiškė naujo konkurso išvakarėse, kai baigėsi sutartyje nurodytas draudimas bendrauti su žiniasklaida. 22 metų mergina pareiškė, kad nepasinaudojo laimėta prizine kelione į Ispanijos kurortą, nes jai buvo pasiūlyta gyventi viename kambaryje su S.Stopczyku.

Vėliau jai buvo pasiūlyta važiuoti į Lenkijos kurortą, tačiau iš ten ji irgi turėjo pabėgti, nes kambaryje rado dvigulę lovą, kurioje jau buvo įsitaisęs minėtas rėmėjas. Pastarasis iš viešbučio sprunkančią merginą esą išplūdo necenzūriniais žodžiais.

Be to, M.Nizio pateikė slapta įrašytą dviejų rėmėjų pokalbį, kuriame vienas iš jų gėdija kitą dėl nepilnamečių dalyvių tvirkinimo. Kritikuojamas rėmėjas atsakė, kad pinigus duoda ne tam, kad negalėtų dalyvių pasikviesti į viešbučio kambarį.

Minėtas vyras pridūrė, kad į šiuos konkursus ateina merginos, norinčios laimėti bet kokiu būdu, tad būtų kvaila tuo nepasinaudoti. Šiuos kompromituojančius įrašus spaudai pateikusi M.Nizio pareiškė norinti įspėti jaunas merginas bei jų tėvus apie gręsiančius pavojus.

M.Nizio pareiškė, jog bendraudama su kitomis dalyvėmis išsiaiškino, kad rėmėjai kalbina visas merginas atsiduoti, grasindami priešingu atveju neįtraukti šių į konkurso dalyvių, o vėliau į finalininkių sąrašą.

M.Nizio net ėmė spėlioti, kad pati galėjo konkursą laimėti vien todėl, jog ja susižavėjo S.Stopczykas, tikėjęsis, kad ši jam vėliau atsidėkos lovoje. M.Nizio apkaltino konkurso organizatorius, jog šie pataikauja rėmėjams, nevykdo įsipareigojimų merginoms ir negina jų interesų, į visus priekaištus atsakydami dviem žodžiais: „Tai verslas“.

Sunerimęs dėl kilusio skandalo į Poznanę skubiai atvyko konkurso „Mis Lenkija“ prekinio ženklo savininkas Gerhardas Parzutka von Lipińskis. Verslininkas pareiškė, jog uždraus rengti Didžiosios Lenkijos regiono konkursus, jei dar nors kartą išgirs panašius kaltinimus. Spėjama, kad dabartinis teismo procesas yra paprasčiausias siekis nutildyti M.Nizio, gąsdinant dideliu ieškiniu ir nemažomis teismo išlaidomis bylinėjimuisi.

M.Nizio pareiškė, kad jai buvo siūloma pasirašyti taikos sutartį ir atšaukti savo ankstesnius kaltinimus, bet mergina atsisakė tai padaryti. Vietos žiniasklaida giria M.Nizio drąsą ir kritikuoja nesąžiningus rėmėjus bei konkursų organizatorius.

Internete visgi negailima kritikos ir konkursų dalyvėms, kurių dauguma dėl pergalės esą yra pasiryžusios nutylėti visus pažeminimus ir taikstosi su seksualiniu išnaudojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.