Pensininkų namus Anglijoje plėšusius lietuvius išdavė navigacija

Gauja lietuvių pelnėsi plėšdami pensininkų namus Devono ir Sasekso grafystėse. Tačiau jų nusikaltimus išdavė palydovinė navigacijos sistema, kuria jie naudojosi keliaudami į savo apiplėšimų aukų namus, praneša „The Plymouth Herald“.

Lietuviai į pensininkų namus važiavo naudodamiesi navigacija.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Lietuviai į pensininkų namus važiavo naudodamiesi navigacija.<br>Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 9:51 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:11 AM

Trys lietuviai – 39 m. Dainius Gastilavičius, 21 m. Artūras Malysovas ir 36 m. Tomas Paulavičius neigė aštuonis mėnesius vykdę apiplėšimus keliose Anglijos vietose, tačiau teismas pripažino juos kaltais.

Dabar kalėjime atsidūrusi lietuvių gauja atvyko į Rytų Londoną dirbti statybose. Tačiau vėliau ėmė plėšikauti pensinio amžiaus žmonių namuose.

Lietuviai iš viso apiplėšė 39 namus – 23 Devono ir 16 Sasekso grafystėje – ir pagrobė 100 tūkst. svarų (131 tūkst. eurų) vertės papuošalų.

Tačiau galiausiai iš vieno namo į kitą keliaujančią gaują sugebėjo susekti policija: jie aptiko, kad į visas apiplėšimų vietas plėšikai važiuodavo naudodamiesi navigacija.

Pagal išsaugotus palydovų duomenis policija sugebėjo atsekti visas lietuvių gaujos keliones. Jie plėšdavo namus, kai žmonių juose nebuvo.

Policijai vyrus sulaikius, viename jiems priklausiusiame automobilyje buvo rasti visrakčiai, žiūronai, įvairūs įrankiai, pirštinės ir videoskopas.

Už brangenybių plėšimus jie buvo nuteisti įkalinimo bausme: D.Gastilavičius gavo septynerius metus, A.Malyšovas šešerius, o T.Paulavičius aštuonerius metus kalėjimo.

Brangenybių neteko daugiausiai vyresnio amžiaus žmonės. Tarp lietuvių pavogtų papuošalų buvo daugybė šeimos relikvijų, kurias vyresni žmonės planavo perduoti savo anūkams.

Viena plėšikų auka neteko pinigų, kuriuos taupė atostogoms. Iš kitų namų buvo pavogtas auksinis laikrodis, kurį vyras prieš daug metų dovanojo žmonai vestuvių proga.

Du apiplėštieji teigė ketinantys persikraustyti, nes namuose nebesijaučia gerai.

„Tai buvo labai profesionaliai ir gerai suorganizuotas sąmokslas, kuris sukėlė daug kančių dideliam skaičiui aukų“, – teisme teigė prokurorė Bathsheba Cassel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.