Londonui pateikti pasiūlymai yra naudingi visoms ES narėms

„Jis taip pat geras Europos Parlamentui“, – pridūrė jis.

Dedamos visos pastangos, kad Jungtinė Karalystė liktų Europos Sąjungos sudėtyje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Dedamos visos pastangos, kad Jungtinė Karalystė liktų Europos Sąjungos sudėtyje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-03 12:01, atnaujinta 2017-06-09 10:26

„Sprendinys, kuris buvo pasiūlytas, yra geras tiek Jungtinei Karalystei, tiek kitoms 27-ioms šalims narėms“, – sakė J.-C.Junckeris Europos Parlamento deputatams Strasbūre.

„Jis taip pat geras Europos Parlamentui“, – pridūrė jis.

J.-C.Junckeris sakė, kad Europos Komisija, aukščiausioji Bendrijos vykdomosios valdžios institucija, palaiko pasiūlymus, kuriuos antradienį pristatė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas. Pasak jo, Komisija glaudžiai bendradarbiavo rengiant šį projektą.

Tarp tų pasiūlymų yra numatyta galimybė įjungti „avarinius stabdžius“ ir ketverius metus netaikyti socialinių lengvatų darbininkams migrantams, atvykusiems iš kitų ES šalių.

Taip pat siūlomos didesnės apsaugos garantijos Bendrijos marėms, kurios nėra įsivedusios euro, ir yra numatyta „raudonosios kortelės“ sistema, suteiksianti galią nacionaliniams parlamentams blokuoti Briuselio direktyvas.

Šio projekto paskelbimas buvo „startinio pistoleto šūvis“ dvi savaites truksiančiose intensyviose derybose, per kurias bus siekiama parengti visoms šalims priimtiną susitarimą iki vėliau šį mėnesį vyksiančio ES viršūnių susitikimo, kuriam vadovaus D.Tuskas.

Britanijos premjeras Davidas Cameronas sakė, kad D.Tusko pateikti pasiūlymai rodo „realią pažangą“ ir didina tikimybę, kad jis agituos rinkėjus referendume balsuoti už šalies pasilikimą Bendrijoje. Šis plebiscitas gali būti surengtas jau birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.