Europą „senute“ išvadinęs popiežius sulaukė A. Merkel skambučio

Romos popiežius Pranciškus per vieną savo kalbą Europą išvadino „senele“, „išsekusia“ ir „nebevaisinga moterimi“. Po tokios kalbos pontifikas sulaukė pikto Vokietijos kanclerės skambučio, skelbia „The Guardian“.

Pontifikas Europą palygino su vaikų nebegalinčia susilaukti moterimi.<br>„AFP“/ „Scanpix“ nuotr.
Pontifikas Europą palygino su vaikų nebegalinčia susilaukti moterimi.<br>„AFP“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 6:54 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:04 PM

Popiežius Pranciškus neseniai prisipažino sulaukęs nemalonaus telefono skambučio iš Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, po to kai jis palygino Senąjį Žemyną su „nevaisinga moterimi“.

2014 metų lapkritį, kalboje Europos Parlamentui popiežius aršiai kritikavo „išsekusią“ Europą, kurią jis pavadino „dabar jau senele, daugiau nebevaisinga ir nebeturinčia jėgų“.

Italijos dienraštis „Corriere della Sera“ pirmadienį publikavo interviu su pontifiku, kuriame popiežius Pranciškus teigė, kad po tokios savo kalbos sulaukė telefono skambučio iš pasipiktinusios A.Merkel.

„Ji buvo šiek tiek supykusi, nes aš palyginau Europą su nevaisinga moterimi, nebegalinčia susilaukti vaikų, – Italijos dienraščiui atskleidė popiežius. – Ji pasiteiravo manęs, ar aš iš tiesų maniau, kad Europa daugiau nebegali susilaukti vaikų.

Aš atsakiau jai: „Taip, gali. Ir daug. Nes Europa yra stipri ir sena šalis. Net ir sunkiausiomis akimirkomis ji visuomet įrodydavo, kad turi neišsenkančių išteklių“.

Išsamiame interviu popiežius taip pat prabilo ir apie Rusiją. Jis teigė, kad ši valstybė gali svariai prisidėti prie pasaulio taikos.

Popiežius teigė, kad kaip ir Kinija, „Rusija gali duoti labai daug“. O Vatikano ir Maskvos požiūriai kartais sutampa dėl sumaiščių Viduriniuose Rytuose.

Popiežius taip pat pasakojo, kad entuziastingai laukia istorinio susitikimo su Rusijos Stačiatikių Bažnyčios patriarchu, kuris įvyks jau šį penktadienį Kuboje.

„Mes turime tiesti tiltus, žingsnis po žingsnio, – kalbėjo pontifikas. – Tiesti tol, kol galėsime paspausti ranką žmonėms, esantiems kitoje pusėje“.

Penktadienio susitikimas tarp Romos Katalikų ir Rusijos Stačiatikių bažnyčių vadovų bus pirmasis nuo XI a., kai atskilo Rytų ir Vakarų krikščionybės atšakos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.