Pabėgėlius prie Makedonijos sienos Graikija vilioja stovyklomis

Graikija ėmėsi papildomų priemonių tam, kad tūkstančius prie Makedonijos sienos įsikūrusių migrantų apgyvendintų pabėgėlių stovyklose. Graikija baiminasi infekcijų protrūkio po to, kai dviem palapinėse gyvenantiems pabėgėliams buvo nustatytas hepatitas A, „Reuters“.

Baimindamasi infekcijų protrūkio Graikija ėmėsi papildomų priemonių tūkstančius pabėgėlių esančių prie Makedonijos sienos apgyvendinti stovyklose.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Baimindamasi infekcijų protrūkio Graikija ėmėsi papildomų priemonių tūkstančius pabėgėlių esančių prie Makedonijos sienos apgyvendinti stovyklose.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2016, 1:36 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:21 PM

Graikijos pasienyje su Makedonija esančiame Idomeni miestelyje palapines įsirengė apie 12 tūkst. pabėgėlių, tarp jų tūkstančiai vaikų. Jie laukė, galimybės patekti į Makedoniją. Tačiau taip vadinamasis Vakarų Balkanų maršrutas užsidarė kai valstybės sugriežtino sienų kontrolę.

Graikų valdžia pabėgėliams dalino lankstinukus, raginančius juos persikelti į pabėgėlių centrus, užuot gyvenus purve ir palapinėse. Lankstinukai taip pat dalinami Graikijos uostose ir salose, siekiant atgrasinti migrantus nuo bandymų keliauti prie sienos su Makedonija. Lankstinukai parašyti arabų, persų ir puštūnų kalbomis.

Penktadienį į pabėgėlių stovyklas iš Idomeni pervežta 400 žmonių. Valdžios teigimu, ateinančiomis dienomis šis skaičius išaugs.

Tačiau kai kurie migrantai nusprendė likti Graikijos-Makedonija pasienyje ir palaukti, ką nelegalios migracijos klausimu nuspręs ES ir Turkijos atstovai. Jų susitikimas įvyks ateinantį ketvirtadienį ir penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.