Apklausa parodė, kurias tautas labiausiai mėgsta Lenkija

Lenkijos Viešosios nuomonės tyrimų centras (CBOS) atliko apklausą, kurios metu šalies gyventojų buvo paprašyta įvertinti savo santykį su 27 tautomis ir etninėmis grupėmis. Apklausa parodė, kurių tautų lenkai labiausiai nemėgo, o ką Lenkija laikė artimiausiais draugais, rašo portalas „wyborcza.pl“.

Lenkijos viešosios nuomonės tyrimų centras atiliko apklausą, kurioje paaiškėjo, kad lenkai labiausiai teigiamai vertina čekus ir italus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lenkijos viešosios nuomonės tyrimų centras atiliko apklausą, kurioje paaiškėjo, kad lenkai labiausiai teigiamai vertina čekus ir italus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lenkai labiausiai mėgsta čekus ir italus.<br>CBOS apklausos rezultatai
Lenkai labiausiai mėgsta čekus ir italus.<br>CBOS apklausos rezultatai
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 3:14 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:09 AM

CBOS apklausa parodė, kad dvi labiausiai Lenkijoje nemėgstamos grupės buvo arabų ir romų kilmės žmonės – 67 proc. lenkų savo santykį su jais įvardino kaip sudėtingą. Trečioje vietoje pagal nemėgstamumą buvo Rumunija, o Turkija užėmė ketvirtą vietą.

Lygiai pusė lenkų pareiškė nemėgstantys rusų, nors kas penktas pilietis išreiškė priešingą nuomonę. Taip pat stebino, kad net 37 proc. apklausos dalyvių įvardino sunkius santykius su žydų kilmės žmonėmis, tačiau 23 proc. pareiškė juos palaikantys.

Vis dėlto panašu, kad Lenkija teigiamai vertina santykius su Lietuva – net kas trečias pilietis į lietuvius žiūri draugiškai.

Tačiau kurias tautas svetingoji pietinė Lietuvos kaimynė vertina geriausiai? Net pusė apklaustųjų manė, kad būtent čekai nusipelnė artimiausių draugų titulo, o italai sekė antroje vietoje.

Slovakija ir Jungtinė Karalystė užėmė trečią ir ketvirtą vietą su labai panašiu įvertinimu, o nuo jų neatsiliko ir ispanai, amerikiečiai, vengrai bei prancūzai. Po jų labiausiai teigiamai buvo įvertinti olandai, švedai ir austrai.

Be abejonės tai tėra viena apklausa, todėl negalima daryti galutinių išvadų apie tai, ką mano visi lenkai. Tačiau vis dėlto galima bent iš dalies pamatyti, kurioms tautoms Lenkijos atžvilgiu reikėtų pasitempti, o kurios gali džiūgauti dėl gerų atsiliepimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.