Baltarusija „Naktiniams vilkams“ netrukdys įvažiuoti į Lenkiją

[[ge:lrytas:lrytas:1409717]]

Baltarusija leis motociklininkams kirsti sieną.<br>RIA Novosti nuotr.
Baltarusija leis motociklininkams kirsti sieną.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2016, 3:38 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:36 AM

„Jeigu jų dokumentai galioja, kodėl gi ne? Mes tikriname dokumentus, jeigu jie tvarkingi – praleidžiame“, – sakė jis.

Komentuodamas Lenkijos ketinimą neįsileisti baikerių į savo teritoriją, jis pastebėjo, kad „paprastai kliūčių kyla įvažiuojant į Lenkiją, pas mus jokių problemų nekyla“. Pasak jo, pasieniečiai nesidomi, ar žmonės, kertantys sieną, priklauso kokiam nors baikerių klubui.

Kovo pabaigoje Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariai, nepaisydami protestų dėl panašios kelionės prieš metus, vėl paskelbė apie turą motociklais iš Maskvos į Berlyną. Apie tai kovo 30 dieną paskelbė klubo prezidentas Aleksandras Saldostanovas pravarde „Chirurgas“, kuris yra laikomas Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtiniu.

Kelionė prasidėjo balandžio 29-ąją ir drieksis per Baltarusiją, Lenkiją, Slovakiją, Austriją ir Čekiją iki Berlyno, kur turėtų baigtis gegužės 9-ąją. Gegužės 9-oji Rusijoje tradiciškai švenčiama kaip Pergalės Antrajame pasauliniame kare diena.

Vokietijos tarnybos 2015 metais anuliavo kelių „Naktinių vilkų“ narių vizas, taip užkirsdamos jiems kelią atvykti į šalį, – anot tarnybų, karinga kelionė neprisideda prie Vokietijos ir Rusijos santykių stiprinimo. Baikeriai gėlių vainiką tuomet gegužės pradžioje padėjo prie paminklo Raudonosios armijos didvyriams Vienoje.

„Naktiniai vilkai“ savo kelionę traktuoja kaip „antifašistinių kovotojų pagerbimą“, kuriuo jie pamini Sovietų Sąjungos pergalę Antrajame pasauliniame kare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?