Italijos politikas išsityčiojo iš Londono mero musulmono

Vienas populiariausių Italijos politikų Beppe Grillo pasišaipė iš pirmojo Londono mero musulmono Sadiqo Khano, esą šis „susisprogdins priešais Vestminsterį“, skelbia „The Guardian“.

B.Grillo (kairėje) išsityčiojo iš S.Khano.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
B.Grillo (kairėje) išsityčiojo iš S.Khano.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 10:12 AM, atnaujinta May 25, 2017, 11:45 AM

Italijos radikalai, tarp jų ir 2009 metais įkurtam „Penkių žvaigždžių judėjimui“ (M5S) vadovaujantis komikas B.Grillo, nevengia įžeidinėti moterų ar kitos rasės žmonių.

Tai politikas priminė šeštadienį, kai per renginį Padujoje pasišaipė iš „bangladešiečio Khano“ – nors naujojo Londono mero šeima yra kilusi iš Pakistano – ir pakiliai paaiškino, kad jo istorija įrodo, kad niekada negalima sustoti svajoti.

Tada B.Grillo nusprendė pajuokauti: „Dabar norėčiau pamatyti, kada jis susisprogdins priešais Vestminsterį.“

M5S lyderio pasisakymus griežtai sukritikavo Italijos demokratų partija. Jos politikų teigimu, tokie pokštai yra bergždžias bandymas nukreipti dėmesį nuo vidinių B.Grillo partijos problemų.

Du M5S priklausantys merai šiuo metu yra tiriami dėl piktnaudžiavimo valdžia ir sukčiavimo. Nors politikai neigia savo kaltę, tai yra didžiulis smūgis partijai, kuri savo laiko kovotojais su korupcija.

Kiti Demokratų partijos politikai paragino M5S atstovę Virginia Raggi, kuri dabar kovoja dėl Romos merės posto, pareikšti savo nuomonę apie B.Grillo žodžius.

„Ką V.Raggi galvoja apie rasistinį įžeidimą, kurį jos viršininkas skyrė Londono merui? Ar ji apsimeta, kad nieko neįvyko?“, – rašė demokratas Stefano Esposito.

Jeigu laimėtų rinkimus, V.Raggi galėtų tapti pirmąja Romos mere moterimi ir aukščiausią postą Italijoje užimančia M5S politike.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.