Estija iš Bulgarijos perima pirmininkavimą Europos Tarybai

Estijos užsienio reikalų

Trečiadienį Estija perims iš Bulgarijos pirmininkavimą šiai Europos demokratinių valstybių politinei organizacijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Trečiadienį Estija perims iš Bulgarijos pirmininkavimą šiai Europos demokratinių valstybių politinei organizacijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 12:02 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:45 AM

Eidama pirmininkės pareigas, Estija bus 47-ių Europos Tarybos, kuri tvirtai gina fundamentalias Europos vertybes – žmogaus teises, demokratiją ir įstatymo viršenybę, valstybių narių balsas, sakoma M.Kaljurand pareiškime, paskelbtame prieš jai išvykstant į Sofiją.

Bulgarijos sostinėje susirinkęs Europos Tarybos Ministrų Komitetas aptars Europos demokratijos klausimus, padėtį žmogaus teisių ir įstatymo viršenybės srityse, taip pat kitas svarbias problemas ir iššūkius.

Sofijoje numatyti dvišaliai M.Kaljurand susitikimai su Bulgarijos prezidentu Rosenu Plevnelijevu, vicepremjere Meglena Kuneva ir užsienio reikalų ministru Danieliu Mitovu.

Estijos diplomatijos vadovė vizito metu taip pat susitiks ir su Serbijos užsienio reikalų ministru Ivica Dačičiumi, kolega iš Gruzijos Michailu Janelidze, Lichtenšteino užsienio reikalų ministre Aurelia Frick ir Europos Tarybos generalinio sekretoriaus pavaduotoja Gabriella Battaini-Dragoni.

Lapkritį pirmininkavimą Europos Tarybai iš Estijos perims Kipras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.