Mafijos ekspertas: nepatikėsite, kuri šalis yra korumpuočiausia

Jungtinė Karalystė yra pati korumpuočiausia pasaulio valstybė. Tai pareiškė žurnalistas Roberto Saviano, kuris daugiau nei dešimtmetį domisi Italijos mafija.

Praėjusiais metais organizacijos „Transparency International“ korupcijos suvokimo indekse Jungtinė Karalystė užėmė 10-ąją vietą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Praėjusiais metais organizacijos „Transparency International“ korupcijos suvokimo indekse Jungtinė Karalystė užėmė 10-ąją vietą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
R.Saviano teigia, kad korupcija veši Londono verso sektoriuje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
R.Saviano teigia, kad korupcija veši Londono verso sektoriuje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 7:26 AM, atnaujinta May 23, 2017, 12:02 PM

Knygų „Gomora“ („Gomorrah“) ir „ZeroZeroZero“ autorius nuo 2006 metų gyvena saugomas policijos, nes paviešino įvairių galingosios Neapolio mafijos grupuotės Camorra paslapčių.

„Jeigu paklausčiau jūsų, kokia yra labiausiai korumpuota vieta žemėje, atsakytumėte, kad tai Afganistanas, Graikija, Nigerija ar Pietų Italija. Tačiau aš jums pasakyčiau, kad tai Jungtinė Karalystė“, – knygų festivalyje kalbėjo R.Saviano.

„Tai ne biurokratija, ne policija ir ne politika. Korupcija veši finansinį kapitalą valdančiose įmonėse. 90 proc. įmonių savininkų Londone savo būstines yra įregistravę lengvatinių mokesčių zonose“, – kalbėjo mafijos ekspertas.

Anot žurnalisto, Džersio ir Kaimanų salos leidžia į Europą patekti nusikaltėlių pinigams, o Jungtinė Karalystė prie to prisideda labiausiai.

Praėjusiais metais organizacijos „Transparency International“ korupcijos suvokimo indekse šalis užėmė 10-ąją vietą. Indeksas apibūdina tai, kaip korupciją viešajame sektoriuje suvokia pasaulio šalių gyventojai.

R.Saviano pasisakė ir dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos ir tam organizuojamo referendumo, kuris vyks birželio 23 dieną.

„Jeigu britai paliks Bendriją, to bus tik daugiau. Tai reiškia, kad Kataro organizacijos, Meksikos karteliai ir Rusijos mafija įgaus dar daugiau galios“, – įspėjo žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.