Lenkų aktyvistai ir toliau bando ieškoti „aukso traukinio“

Lenkijoje, Valbžycho miesto

Lenkijoje, Valbžycho miesto apylinkėse, prasidėjo paruošiamieji darbai kasinėjimui toje vietoje, kur, kaip manoma, yra traukinys su „nacių auksu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijoje, Valbžycho miesto apylinkėse, prasidėjo paruošiamieji darbai kasinėjimui toje vietoje, kur, kaip manoma, yra traukinys su „nacių auksu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 12:23 PM, atnaujinta May 22, 2017, 6:18 PM

Kalbama apie netoli Valbžycho per Antrąjį pasaulinį karą buvusį požeminį kompleksą su didžiule tunelių sistema.

1943 metais nacių režimas Žemutinėje Silezijoje inicijavo projektą „Riese“ – didelio požeminio tinklo statybas. Vieta, kur, kaip įtariama, prieš 70 metų buvo paslėptas nacių traukinys, yra geležinkelio ruože tarp Vroclavo ir Valbžycho.

Abi vietovės prieš ir per Antrąjį pasaulinį karą priklausė Vokietijai.

Spėliojama, kad dabar ten tariamai rastas traukinys ir jame gali būti vertingų iškasenų arba vogtų brangenybių. Karo pabaigoje vokiečiai, bėgę nuo besiartinančios Raudonosios armijos, kartu per Vokietiją ir nacių okupuotą Europą gabeno didžiulius turtus.

Praėjusių metų rugpjūtį du lenkų aktyvistai pareiškė, kad traukinys gali būti 65-ajame geležinkelio Vroclavas-Valbžychas kilometre.

Po lobių ieškotojų pareiškimo apie numanomą traukinio vietą buvo atlikta daugybė tyrimų. Mokslininkai priėjo išvadą, kad po žeme yra tunelis, tačiau traukinio greičiausiai nėra. Tačiau aktyvistai savo idėjos neatsisako.

Dabar teritorijoje vyksta tik valymo darbai. Legaliai „lobių ieškotojai“ dar negali imtis darbų, nes tam dar neturi leidimo.

Tačiau, pasak žiniasklaidos, artimiausiu metu reikiamus dokumentus jie gaus ir kasinėjimo darbai gali prasidėti birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.