Dauguma JK gyvenančių lenkų ten liks net jei bus išstota iš ES

80 proc. iš maždaug 800

80 proc. Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lenkų norėtų ten likti gyventi net jei referendume bus nuspręsta trauktis iš ES.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
80 proc. Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lenkų norėtų ten likti gyventi net jei referendume bus nuspręsta trauktis iš ES.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2016, 3:14 PM, atnaujinta May 21, 2017, 7:34 AM

Daugiau kaip pusė lenkų migrantų, kuriuos apklausė Lenkijos kompanija „IBRiS“, taip pat sakė, kad ketina prašyti Britanijos pilietybės.

Birželio 15-17 dienomis atlikta apklausa yra didžiausia kada nors surengta lenkų migrantų apklausa Britanijoje , kuri jau šį ketvirtadienį referendume balsuos, ar pasitraukti iš ES.

Dar 10 proc. lenkų migrantų sakė, kad persikels į kitą ES valstybę, jeigu Britanija išstotų ir tas jos išstojimas reikštų, kad jie turės iš jos išvykti.

„Beveik niekas nenori išvykti iš Britanijos“, – rašė „IBRiS“ vadovas Marcinas Duma komentaruose, kuriais apibendrino apklausos rezultatus.

Kaip pilietybės neturintys gyventojai, didžioji dauguma lenkų Britanijoje negali balsuoti ketvirtadienio referendume.

Geresnio gyvenimo ieškantys lenkai buvo didžiausia migrantų, išvykusių į Britaniją po ES 2004 metų plėtros į rytus, grupė.

„IBRiS“ apklausa taip pat parodė, kad beveik 80 proc. Jungtinės Karalystės lenkų migrantų sutinka su konservatorių ministro pirmininko Davido Camerono stumiamomis reformomis jų vaikų pašalpoms apriboti – opiu klausimu šiame referendume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.