Slovakai nori referendumo dėl išstojimo iš ES

Slovakijos kraštutiniai dešinieji pateikė peticiją, kad būtų surengtas referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje.

Slovakijos kraštutiniai dešinieji pateikė peticiją, kad būtų surengtas referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje.<br>AFP nuotr.
Slovakijos kraštutiniai dešinieji pateikė peticiją, kad būtų surengtas referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2016, 2:17 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:40 PM

Slovakijos kraštutinių dešiniųjų Liaudies partija šeštadienį, po to, kai Jungtinė Karalystė nubalsavo referendume palikti Europos Sąjungą (ES), pranešė pateikusi peticiją, kad būtų surengtas referendumas dėl Slovakijos narystės ES, apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Slovakijos įstatymas reikalauja 5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje surinkti 350 tūkst. parašų, kad būtų surengtas referendumas. Teisiškai referendumo rezultatai šioje šalyje yra privalomi įgyvendinti.

„Didžiosios Britanijos piliečiai nusprendė atsisakyti Briuselio diktato. Pats metas Slovakijai taip pat palikti skęstantį Europos „Titaniką“, – tinklalapyje teigė partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.