Briuselis spaudžia Th. May paskubėti su sprendimais dėl „Brexit“

Europos Komisija paragino

Europos Komisija ragina naująją britų premjerę Theresą May priimti greitus sprendimus dėl „Brexit“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Komisija ragina naująją britų premjerę Theresą May priimti greitus sprendimus dėl „Brexit“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 3:23 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:38 AM

„Mes turime kiek įmanoma greičiau žinoti, kada ir kaip bus pradėtos derybos su Jungtine Karalyste, – kalbėjo eurokomisaras. – Mes negalime prarasti laiko“. Kadangi T.May jau liepą stos prie britų vyriausybės vairo, o ne, kaip anksčiau skelbta, rugsėjį, viskas esą gali įvykti dviem mėnesiais greičiau. „Daugelis žmonių to viliasi ir to reikalauja“, – pabrėžė P.Moscovici.

Kai tik Londonas oficialiai paskelbs apie savo išstojimą iš Bendrijos pagal 50-ąjį ES sutarties straipsnį, prasidės dvejų metų terminas, per kurį abi pusės derėsis dėl tolesnių savo santykių. T. Mei pirmadienį pareiškė, kad ji laikysis pasitraukimo. „Brexit“ yra „Brexit“, – pažymėjo jis.

Greito pareiškimo dėl pasitraukimo pareikalavo ir Nyderlandų finansų ministras bei euro grupės vadovas Jeroen Dijsselbloemas. „Mums reikia aiškumo dėl būsimų santykių tarp Jungtinės Karalystės ir ES“, – sakė jis. Tai esą pirmiausiai yra Jungtinės Karalystės interesas. „Jei yra kažkas, kas nepatinka investuotojams, vartotojams, tai nesaugumas“, teigė J. Dijsselbloemas. Jis patvirtino, kad ES, negavusi pareiškimo dėl išstojimo, su Londonu nesiderės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.