Musulmonių maudynių Marselyje pabūgo Prancūzijos dešinieji

Burkiniais praminti musulmoniški maudymosi kostiumėliai vis dažniau matomi, tačiau dar žiebia aistras. Prancūzijos vandens pramogų parke ruoštą musulmonių vakarėlį teko atšaukti dėl grasinimų.

Burkiniai dengia visą moters kūną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Burkiniai dengia visą moters kūną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Politico“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 11, 2016, 10:18 AM, atnaujinta May 16, 2017, 5:55 AM

Prie Viduržemio jūros įsikūrusio Marselio musulmonų bendruomenė nusprendė rugsėjo mėnesį surengti vakarėlį vandens parke „Speedwater Park“.

Renginys turėjo būti skirtas moterims, dėvinčioms visą kūną ir galvą dengiančius maudymosi kostiumėlius.

Tačiau tai sukėlė didžiulį Prancūzijos dešiniųjų pasipiktinimą. Kraštutinės partijos „Nacionalinis frontas“ lyderės Marine Le Pen patarėjas Florianas Philippot pareiškė, kad vakarėlis turėtų būti atšauktas.

Nuomonę pareiškė ir kiti politikai. Marselio rajono, kuriame įsikūręs vandens parkas, meras Michelis Amienas taip pat sakė kovosiantis prieš renginį.

Be to, vakarėlio organizatoriai pranešė, kad sulaukė ne tik įžeidinėjimų, bet ir grasinimų mirtimi. Organizacija paštu gavo ir vokų su kulkomis, kurios yra laikomos įspėjimu dėl žmogžudystės.

Tad Marselio valdžia ir vandens parkas nusprendė neberengti vakarėlio, paaiškindami, kad renginys galėtų sukelti neramumų viešojoje vietoje.

2 mln. gyventojų turinčiame uostamiestyje įsikūrusi 220 tūkst. musulmonų bendruomenė.

Prancūzija yra pirmoji Europos šalis, uždraudusi musulmonėms dėvėti veidą slepiančius galvos apdangalus viešosiose vietose, tačiau kūną dengti pagal islamo papročius joms leidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.