Spalį Islandijos lauks pirmalaikiai parlamento rinkimai

Islandija paskelbė

S.D.Gunnlaugssonas atsistatydino dėl Panamos dokumentų skandalo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
S.D.Gunnlaugssonas atsistatydino dėl Panamos dokumentų skandalo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 12:15 PM, atnaujinta May 16, 2017, 3:26 AM

Nutekinti dokumentai atskleidė, kaip turtingi ir įtakingi žmonės naudojasi vadinamuoju „mokesčių rojumi“, kad nuslėptų savo turtą. Panamos teisinių paslaugų firmai „Mossack Fonseca“ priklausantys dokumentai parodė, kaip firma padėjo klientams plauti pinigus, išvengti sankcijų ir išsisukti nuo mokesčių. Paaiškėjo, kad „mokesčių rojumi naudojosi ir keli aukšto rango Islandijos politikai. Balandį atsistatydino Islandijos premjeras S. D. Gunlaugsonas ir tapo pirmąja svarbia figūra, dėl skandalo netekusi posto.

Ministro pirmininko pareigose S.D.Gunnlaugssoną pakeitęs Sigurduras Ingi Johannssonas ketvirtadienį sakė: „Ketiname spalio 29-ąją surengti pirmalaikius parlamento rinkimus“.

S.I.Johannssonas paprašė partijų, kurioms atstovaujama parlamente, lyderių nutarti dėl rinkimų datos. Jie vyks šešiais mėnesiais anksčiau nei buvo numatyta anksčiau.

Tai antrieji Islandijos rinkimai šiais metais. Birželį šalies prezidento rinkimuose laimėjo politikos naujokas Gudni Johannessonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.