Italijoje sulaikyta virš 20 nelegalių migrantų gabentojų

Italijos policija sulaikė 21 žmogų,

Italijos policija suėmė nelegaliai migrantus gabenusius nusikaltėlius.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Italijos policija suėmė nelegaliai migrantus gabenusius nusikaltėlius.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 2:56 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:59 PM

Operacija buvo surengta Italijos šiaurėje, Milano ir Komo provincijose, taip pat Belgijoje, Švedijoje ir Prancūzijoje bendradarbiaujant su tenykštėmis teisėsaugos institucijomis.

Italijos policijos pranešime pažymima, kad tyrimas, pradėtas praėjusių metų spalio mėnesį, leido surinkti rimtų įkalčių prieš nusikalstamą grupę, kurią sudarė 16 sirų, du tunisiečiai, alžyrietis, libanietis ir egiptietis.

Tyrėjų duomenimis, įtariamieji, veikdami įvairiose Europos šalyse, suorganizavo šimtų migrantų pervežimą iš Vengrijos į Austriją ir Vokietiją. Tam buvo panaudota daugiau kaip 300 transporto priemonių, įregistruotų keliose fiktyviose kompanijose. Be to, nusikalstamai grupei dirbo daug vežėjų, šimto jų tapatybė jau nustatyta, o kai kurie jau suimti.

Europą apėmė didžiausia nuo Antrojo pasaulinio karo laikų migracijos krizė. Ją pirmiausia sukėlė ginkluoti konfliktai ir ekonominės problemos Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse. Europos Sąjungos išorinių sienų apsaugos agentūros „Frontex“ duomenimis, 2015 metais į ES šalis atvyko 1,8 milijono migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.