Vokietijos dešinieji patyrė nesėkmę rinkimuose

Prieš savaitę rinkimuose į

„Alternatyva Vokietijai“ Saksonijos žemės rinkimuose užėmė tik ketvirtą vietą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„Alternatyva Vokietijai“ Saksonijos žemės rinkimuose užėmė tik ketvirtą vietą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 11:28 AM, atnaujinta May 13, 2017, 9:03 AM

Praėjusią savaitę AfD sukrėtė A. Merkel, laimėjusi 20,8 proc. balsų. CDU Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos federalinės žemės gavo 19 proc. balsų ir liko trečia. Dėl nesėkmės kanclerė A. Merkel vėl buvo patekusi į kritikos ugnį dėl savo vykdomos pabėgėlių politikos. Rugsėjo 5-osios rinkimuose Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos federalinės žemės parlamentą CDU pirmą kartą žemių rinkimuose nusileido kraštutinių dešiniųjų partijai AfD.

Tačiau, remiantis pirmadienį paskelbtais preliminariais rezultatais, rinkimuose į Žemutinės Saksonijos žemės parlamentą kanclerės vadovaujama CDU surinko 34,4 proc. balsų ir liko pirma. Antra – 31,2 proc. balsų surinkusi centro kairioji Socialdemokratų partija (SPD), treti – žalieji, gavę 10,9 proc. balsų, o AfD liko ketvirtoje vietoje.

Kovo mėnesį vykusiuose rinkimuose į Hesės žemę AfD pelnė 11,9 proc. balsų. Partija AfD stipresnė buvusios komunistinės Rytų Vokietijos teritorijoje. Rinkimuose į Žemutinės Saksonijos žemės parlamentą daugelyje miestelių ir miestų AfD gavo mažiau nei 10 proc., bet žemės sostinėje Hanoveryje laimėjo 10,1 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.