Gydytojais apsimetę vyrai septynerius metus žagino ligones

Italijos teismas paskelbė nuosprendį trims vyrams, kurie daug metų apsimetinėjo esantys gydytojai. Įkūrę klinikas valgymo sutrikimų turinčioms moterims, jie jas žemino ir prievartavo.

Trys gydytojais apsimetę vyrai septynerius metus žagino ligones.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Trys gydytojais apsimetę vyrai septynerius metus žagino ligones.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Beast“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 13, 2016, 9:54 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:21 AM

Už savo nusikaltimus italai Waldo Bernasconi, Piero Billari ir nigerietis Isaacas George’as nuteisti nuo ketverių iki šešerių metų kalėjimo.

Vyrai maždaug 7 metus apsimetinėjo medikais, gydančiais valgymo sutrikimų turinčius asmenis. Įkūrę klinikas Italijoje ir Šveicarijoje jie džiaugėsi sulaukiantys gausybės jaunų pacienčių.

Pirmiausia vyrai įsteigė pagalbos liniją, į kurią paskambinusios moterys galėdavo pasikonsultuoti dėl anoreksijos, bulimijos gydymo. Vėliau joms buvo siūloma atvažiuoti į kliniką ir pradėti gydymą. Išsekusios ir emociškai pažeidžiamos moterys negalėjo nė įtarti, kas jų laukia atvykus į tariamą gydymo įstaigą.

Tiesa į dienos šviesą ėmė lįsti 2009 metais. Tada viena Šveicarijoje įkurtos fiktyvios valgymo sutrikimų klinikos „Sana Vita“ pacienčių vos sugrįžusi namo buvo rasta pasikorusi. Policijai pavyko rasti jos dienoraštį, kuriame plačiai aprašytas moterų išnaudojimas nusikaltėlių įkurtoje gydymo įstaigoje.

Vėliau pagrindinis bylos tyrėjas Mariano Fadda, remdamasis dienoraštyje užfiksuota informacija, susitiko su maždaug 400 žmonių, kurie tvirtino buvę klinikos darbuotojų aukos.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad gydymo įstaigoje moterys buvo verčiamos žaisti gundymo žaidimus, nusirengti ir turėti intymių santykių su medikais pasivadinusiais vyrais. Tiesa, tikrųjų specialistų klinikoje nebuvo nė vieno.

Tuo metu W.Bernasconi savo pacientėms aiškino, kad seksualinis aktyvumas padeda atsikratyti psichologinių problemų, dėl kurių atsiranda anoreksija ar bulimija.

„Buvau tokia pikta, vos galėjau kalbėti, kai pamačiau W.Bernasconi, per televiziją pasakojantį apie sėkmingai veikiančias savo valgymo sutrikimų gydymo klinikas“, – pasakojo Linda – viena vyro „pacienčių“. Ji tapo viena pagrindinių liudytojų.

Dėl valgymo sutrikimų į W.Bernasconi gydymo įstaigą ji pateko 2004 metais. Nuo nervinės anoreksijos kenčianti moteris bandė nusižudyti, ir jos tėvai nusprendė imtis veiksmų.

Maža to, už W.Bernasconi paslaugas jie sumokėjo 60 tūkst. eurų. Tačiau Linda klinikoje neužsibuvo dėl ten patirtos seksualinės prievartos. Sugrįžusi namo ji bandė viską papasakoti savo šeimai, tačiau W.Bernasconi užbėgo jai už akių.

Merginos tėvams jis pranešė, kad Linda turi psichologinių problemų ir tikėti ja neverta.

Vis dėlto galiausiai tiesa išaiškėjo ir tyrimo ėmėsi Italijos policija. Ne vienus metus užtrukęs liudytojų pasakojimų ir įrodymų rinkimas davė vaisių. P.Billari iš dalies pripažino kaltę ir bausmę atlieka kalėjime.

Tiesa, tiek W.Bernasconi, tiek ir I.George’as išvykę iš šalies, todėl Italijos užsienio reikalų ministerija svarsto dėl prašymo juos išduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.