Ispanijos socialistai leido konservatoriams sudaryti mažumos vyriausybę

Ispanijoje sekmadienį

Ispanijos socialistai balsavo už tai, kad būtų atšauktas veto Liaudies partijos siekiui formuoti vyriausybę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Ispanijos socialistai balsavo už tai, kad būtų atšauktas veto Liaudies partijos siekiui formuoti vyriausybę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP, AP ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2016, 4:51 PM, atnaujinta May 10, 2017, 8:40 AM

Socialistų partijos politiką lemiantis federalinis komitetas 139 balsais prieš 96 nutarė atšaukti veto Liaudies partijos siekiui formuoti vyriausybę.

Šiuo sprendimu suteikiama galimybė premjero pareigas einančiam Mariano Rajoy'ui vadovauti vyriausybei dar vieną kadenciją.

Nuo gruodžio vykę du nesėkmingi parlamento rinkimai paliko M.Rajoy'ų laikinai vadovauti vyriausybei. Abejus rinkimus laimėjo konservatyvioji M.Rajoy'aus Liaudies partija, bet ji neužsitikrino pakankamai vietų, kad turėtų svarią daugumą parlamente.

Socialistų komiteto sprendimas gali reikšti leidimą M.Rajoy'ui ir jo Liaudies partijai vėl vadovauti vyriausybei – taip įvyktų, jeigu socialistai susilaikytų balsavime dėl pasitikėjimo parlamente. Tuomet būtų išvengta trečiųjų rinkimų,

Lig šiol Socialistų partija šiuo klausimu buvo labai susiskaldžiusi, bet šį sekmadienį pavyko šį susiskaldymą didele dalimi įveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.