Konservatorių įspėjimas Th. May: griežtas „Brexit“ kainuos mums rinkimus

Skausmingas pasitraukimas iš Europos Sąjungos konservatoriams gali kainuoti Jungtinės Karalystės valdžią kituose rinkimuose. Taip dabartinę vyriausybę įspėjo aukščiausi Konservatorių partijos atstovai, skelbia BBC.

Kol kas Th.May vyriausybė atsisako paskelbti, kokį „Brexit“ šalis pasirinks.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Kol kas Th.May vyriausybė atsisako paskelbti, kokį „Brexit“ šalis pasirinks.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2016, 2:53 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:49 AM

Buvusio generalinio prokuroro Dominico Grieve'o vadovaujama grupė teigė, kad nuosaikūs rinkėjai baisisi Konservatorių judėjimu link kraštutinės dešinės, o premjerė Theresa May turi kovoti su raginimais imtis griežto „Brexit“.

„Konservatorių partija turi suvokti, kad yra ir nuosaikių rinkėjų, kurie balsavo už pasilikimą Bendrijoje, o dabar nori, kad vyriausybė kalbėtų garsiau nei triukšmingi „Brexit“ šalininkai“, – rašė partiečiai.

Politikai taip pat paragino Dauningo gatvę atskleisti savo derybines pozicijas prieš oficialiai pradedant išstojimo procesą.

„Tai užtikrintų, kad vyriausybė nebus įstumta į kampą tų, kurie pasisako už griežtą „Brexit“, – teigė parlamento nariai.

Nors „griežtas“ ir „švelnus“ yra sąvokos, naudojamos apibūdinti skirtingus pasitraukimo iš ES būdus, jų apibrėžimai Jungtinėje Karalystėje nėra labai aiškūs.

Pats griežčiausias „Brexit“ galėtų reikšti Londono atsisakymą eiti į kompromisą dėl laisvo žmonių judėjimo, pasitraukimą iš vieningos rinkos ir sprendimą prekiauti su ES kaip bet kuri kita užsienio šalis.

Tai trumpuoju periodu reikštų, kad Jungtinė Karalystė ir ES viena kitai taikytų tarifus ir prekybos apribojimus.

Kitoje skalės pusėje – švelnus „Brexit“, kuriuo galbūt net pavyktų išsaugoti tam tikrą prieigą prie vieningos ES rinkos ir žmonių judėjimą.

Kol kas Th.May vyriausybė atsisako paskelbti, kokį „Brexit“ šalis pasirinks. Premjerė oficialų derybų dėl išstojimo procesą, truksiantį dvejus metus, žada pradėti kitų metų kovo pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.