Po masinių protestų Lenkijos vyriausybė nusileido protestuotojams

Po masinių protestų prieš planus riboti žiniasklaidos darbą parlamente Lenkijos vyriausybė

Naktį į šeštadienį demonstrantai blokavo Lenkijos parlamentą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Naktį į šeštadienį demonstrantai blokavo Lenkijos parlamentą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 9:19 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:40 PM

Valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (TTP) atsisako ginčytinų taisyklių dėl parlamento darbo nušvietimo, sakė A. Duda Lenkijos stočiai TVP. „Viskas atšaukiama“, – pridūrė jis.

Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis, kuris priklauso TTP, prieš tai pareiškė, kad kol kas lieka galioti senosios taisyklės. Iki sausio 6-osios jis esą pateiks naujus pasiūlymus dėl reformos.

Dabar atšaukti planai numatė, kad žurnalistams nebūtų leidžiama fotografuoti ir filmuoti plenarinių posėdžių salėje. Dėl to nebūtų įmanoma fiksuoti deputatų prasižengimų, pavyzdžiui, jei parlamentaras balsuotų už salėje nesantį kolegą.

Žiniasklaidos priemonės, be to, būtų galėjusios į parlamentą nusiųsti tik po du žurnalistus. Žurnalistų vieta buvo numatyta spaudos centre kitame pastate, kad jie negalėtų sutikti parlamentarų.

Prieš tokius planus savaitgalį Varšuvoje ir kituose Lenkijos miestuose protestavo tūkstančiai žmonių. Naktį į šeštadienį demonstrantai blokavo Lenkijos parlamentą.

Ko kas lieka neišspręstas ginčas dėl balsavimo dėl 2017 metų biudžeto. Dėl parlamento blokados dėl biudžeto buvo balsuojama kitose patalpose. Opozicija balsavimą pavadino nelegaliu.

A.Duda dėl krizės kalbėjosi su parlamente atstovaujamų partijų lyderiais. Per savo interviu televizijai jis dabar paragino opoziciją parodyti „geros valios gestą“.

Vyriausybinei partijai atsisakius savo reformų planų, dabar esą ir opozicijos politikai turėtų atsisakyti savo protesto. „Be to, artėja Kalėdų šventės, ir lenkai yra sunerimę dėl padėties. Aš norėčiau, kad problema būtų išspręsta“, – kalbėjo prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.