Prezidento postą nusižiūrėjusi Marine Le Pen nekenčiamo tėvo prašo atverti piniginę

Prieštaringai vertinama Prancūzijos politikė Marine Le Pen atidėjo išdidumą į šalį ir paprašė savo tėvo, su kuriuo konfliktuoja dėl jo kraštutinių pažiūrų, pagalbos. Partijos „Nacionalinis frontas“ lyderė užsimojo siekti prezidento posto, tačiau jos piniginėje švilpauja vėjai.

M.Le Pen (kairėje) tėvas J.M.Le Penas buvo išmestas iš partijos „Nacionalinis frontas“ dėl prieštaringai vertinamų, rasistinių ir antisemitiškų pasisakymų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Le Pen (kairėje) tėvas J.M.Le Penas buvo išmestas iš partijos „Nacionalinis frontas“ dėl prieštaringai vertinamų, rasistinių ir antisemitiškų pasisakymų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:50 PM

Todėl ji skolinsis net 6 mln. eurų iš savo tėvo Jeano-Marie Le Peno įmonės, nors šis politikas iš kraštutinių pažiūrų partijos „Nacionalinis frontas“ buvo išmestas 2015 metais dėl pernelyg radikalių pasisakymų, rasizmo ir antisemitizmo.

Tokios sumos turėtų užtekti M.Le Pen prezidento rinkimų kampanijai. Rinkimai vyks šių metų gegužę, rašo „Politico“.

Tiesa, „Nacionaliniam frontui“ vis dar reikės kaip nors gauti trūkstamus 10 mln. eurų birželį vyksiančių parlamento rinkimų kampanijai.

2016 metų rugsėjį M.Le Pen kampanijos iždininkas teigė, kad politikei trūko 8 mln. eurų iki 12 mln. eurų sumos, kurios jai reikės surengti efektyvią rinkiminę kampaniją. Partija „Nacionalinis frontas“ pažadėjo jai paskolinti 4 mln. eurų.

Gavus pinigų iš savo tėvo, M.Le Pen greičiausiai nebeieškos jokių kitų donorų, nors prieš tai ji kreipėsi į Rusiją dėl 30 mln. eurų paskolos, kadangi ją atstūmė tiek Prancūzijos, tiek užsienio bankai.

O 2014 metais „Nacionalinis frontas“ iš Rusijos banko „First Czech-Russian Bank“ gavo 9 mln. eurų paskolą. Bankas netrukus po tapo nemokus.

Vis dėlto J.M.Le Peno pinigai gali būti užkeikimas tiek M.Le Pen, tiek „Nacionaliniam frontui“, kadangi abu bandė atitolti nuo partiją įkūrusio politiko, o dukra su tėvu jau kurį laiką šiltų santykių nepalaikė.

J.M.Le Penas neteko savo narystės partijoje dėl daugelio įžeidžių komentarų, įskaitant žodžių, kad nacistinės Vokietijos koncentracijos stovyklos tebuvo Antrojo pasaulinio karo detalė.

Politiko išmetimas buvo taškas, po kurio „Nacionalinis frontas“ pradėjo keisti savo įvaizdį: iki tol partija ilgą laiką bandė atsikratyti rasistinės ir antisemitiškos organizacijos reputacijos.

Nors santykiai tarp J.M.Le Peno ir jo dukros M.Le Pen nutrūko, kraštutinių pažiūrų politikas visados pabrėžė, kad mokėjo atsiriboti nuo asmeninio konflikto ir suteikti palaikymą „Nacionaliniam frontui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.