Prancūzijos prezidente siekianti tapti M.Le Pen Krymo aneksiją laiko teisėta

Prancūzijos

M.Le Pen gali tikėtis laimėti arba likti antra balandžio 23-ąją per prezidento rinkimų pirmąjį turą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Le Pen gali tikėtis laimėti arba likti antra balandžio 23-ąją per prezidento rinkimų pirmąjį turą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 4:54 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:39 PM

„Visiškai nemanau, kad įvyko neteisėta aneksija: buvo surengtas referendumas, Krymo gyventojai išreiškė norą prisijungti prie Rusijos“, – ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) lyderė sakė televizijai BFMTV.

„Nematau jokio pagrindo abejoti tuo referendumu“, – pridūrė ji.

Vakarų šalys 2014 metų kovą Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Juodosios jūros pusiasalio prisijungimą laiko neteisėta aneksija ir yra paskelbusios Rusijai sankcijų.

Kraštutinės dešinės stovykloje įsitvirtinusi M.Le Pen jau seniai neslepia palankumo Vladimirui Putinui, yra ėmusi paskolą iš Rusijos banko ir žada referendumą dėl Prancūzijos išstojimo iš Europos Sąjungos (ES).

Apklausos rodo, kad Marine Le Pen gali tikėtis laimėti arba likti antra balandžio 23-ąją per prezidento rinkimų pirmąjį turą, bet antrajame veikiausiai pralaimės konservatorių kandidatui Francois Fillonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.