„Brexit“ derybininkas Guy Verhofstadtas kandidatuos į Europos Parlamento vadovus

„Ir aš noriu būti vienu jų“, – priduria jis.

G.Verhofstadtas rugsėjį buvo paskirtas vyriausiuoju Europos Parlamento derybininku dėl „Brexit“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
G.Verhofstadtas rugsėjį buvo paskirtas vyriausiuoju Europos Parlamento derybininku dėl „Brexit“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2017, 10:51 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:55 PM

Buvęs Belgijos vyriausybės vadovas ir Europos Parlamento liberalų frakcijos lyderis siekia pakeisti Martiną Schulzą, kuris lapkritį paskelbė, jog atsistatydina ir grįžta į Vokietijos politinę areną.

Savo nuomonės atvirai nebijantis reikšti G.Verhofstadtas dėl vienintelės tiesiogiai renkamos ES valdžios institucijos vadovo posto rungsis su italu Antonio Tajani iš Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcijos ir taip pat italu socialistu Gianni Pittella.

„Šiais nesaugiai, neramiais laikais, kai Europai kyla grėsmė dėl visokio plauko nacionalistų ir populistų, mums reikia vizionierių, tiltų statytojų ir kompromisų ieškotojų“, – sako G.Verhofstadtas vaizdo įraše, paskelbtame jo feisbuko paskyroje.

„Ir aš noriu būti vienu jų“, – priduria jis.

„Metas permainoms, metas plačiai visų proeuropinių jėgų koalicijai, kuriai svarbiausia bus Europos piliečių interesai“, – pažymi buvęs Belgijos premjeras.

G.Verhofstadtas rugsėjį buvo paskirtas vyriausiuoju Europos Parlamento derybininku dėl „Brexit“ – Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES, už kurį birželio 23 dieną vykusiame referendume netikėtai nubalsavo šalies rinkėjai.

Tačiau G.Verhofstadtui tikriausiai tektų atsisakyti šio posto, jei būtų išrinktas Europarlamento pirmininku, nes, pasak ES šaltinių, būtų per sunku vienu metu eiti abejas pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.