Apstulbusi teisėsauga Lenkijos kalėjime demaskavo viešnamį

Vroclavo miesto prokoratūra pranešė, jog užvedė bylą keturiems vietos kalėjimo prižiūrėtojams už sąvadavimą. Minėti prižiūrėtojai už piniginį atlygį nuteistiems vyrams parduodavo naktiniam pasimatymui kalines moteris.

Vroclave vieno kalėjimo prižiūrėtojai už pinigus nuteistiems vyrams leisdavo permiegoti su kalinėmis moterimis.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vroclave vieno kalėjimo prižiūrėtojai už pinigus nuteistiems vyrams leisdavo permiegoti su kalinėmis moterimis.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Jan 12, 2017, 8:18 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:08 AM

Pirminė teisėsaugininkų surinkta informacija liudija, jog intymaus pasimatymo pageidaudavo abiejų lyčių atstovai, tačiau susimokėti buvo prašoma vien vyrų. Už pasimatymo suorganizavimą prižiūrėtojai imdavo nuo 50 iki 100 zlotų (11,43-22,86 eurų). Spėjamai tokią pat sumą už paslaugas gaudavo ir parsiduodančios kalinės.

Nelegaliam kalėjimo viešnamiui vadovavo prižiūrėtojas Arturas K. Tardytojai kaltina, jog Arturas K. su trimis kitais prižiūrėtojais pelnėsi ne tik iš sąvadavimo, bet ir kaliniams tiekdami narkotikus, mobilius telefonus, alkoholį.

Paaiškėjo, jog už pinigus buvo galima užsakyti net konkretaus kalinio apvogimą ar sumušimą. Vienas prižiūrėtojas už 180 zlotų (41,15 eurų) pavogė DVD grotuvą iš kalinio ir perdavė ji kitam nuteistąjam.

Tie nuteistieji, kurie administracijai pasiskūsdavo dėl prižiūrėtojų darbo, patirdavo kitų kalinių agresiją. Arturo K. nurodymu keli kaliniai septynias valandas spardė vieną nuteistąjį, išdrysusį jį apskųsti vyresnybei.

Vroclavo prokuratūra patvirtino, kad kartu su keturiais prižiūrėtojais bus teisiamas ir vienas kalinių autoritetas, tarpininkavęs finansiniuose nuteistųjų ir sargų sandoriuose.

Lenkijos žiniasklaida spėja, jog su nelegaliais finansiniais sandoriais kalėjime galėjo būti susiiję ir jo vadovai.

Prokuratūra demaskavo, jog už solidžią pinigų sumą – ne mažesnę, kaip 15 tūkst. zlotų (3,4 tūkst. eurų) – kaliniams buvo parūpinama ir pažyma apie gerą elgesį. Vadovaudamiesi tokia pažyma teismai paprastai teigiamai įvertina nuteistojo prašymą sumažinti teistumą ir paleisti iš kalėjimo anksčiau laiko.

Ši afera išaukė daugybę teisingumo sistemai negailestingų komentarų socialiniuose tinkluose. Internautai dalijasi gandais, jog panašios aferos vyksta daugumoje kalėjimų, ir ragina įvesti didesnę tvarką.

Kai kurie šmaikštūs internautai visgi pasiūlė prižiūrėtojus ne bausti, bet pagirti už apsukrumą. Mat šie esą vadovavosi auksine verslo taisykle – jei pastebėjai paklausą, pelnykis sugalvodamas pasiūlą.

Minėtus keturis prižiūrėtojus toks verslingumas visgi greičiausiai nugabens ne į egzotiškus pliažus, bet į grotuotą kasdienybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.