Apklausa parodė, ką europiečiai mano apie musulmonus

Daugiau kaip 55 proc. europiečių

Apklausa parodė, kad daugiau nei pusė europiečių mano, kad reikėtų stabdyti imigraciją iš musulmoniškų šalių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Apklausa parodė, kad daugiau nei pusė europiečių mano, kad reikėtų stabdyti imigraciją iš musulmoniškų šalių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2017, 2:29 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:29 PM

Karališkojo tarptautinių reikalų instituto, analizuojančio svarbius tarptautinius klausimus ir dabarties įvykius, apklausa buvo paskelbta antradienį. Apklausoje dalyvavo 10 tūkst. žmonių iš 10 Europos šalių. Respondentams buvo pateiktas toks klausimas: „Ar turėtų būti stabdoma tolesnė migracija iš musulmoniškų šalių?“.

„Sudėjus visų 10 Europos šalių piliečių atsakymus paaiškėjo, kad 55 proc. pritaria teiginiui, kad turi būti stabdoma musulmonų migracija, 25 proc. nei sutiko, nei nesutiko, o 20 proc. apklaustųjų teigė nepritariantys musulmonų imigracijos stabdymui“, – sakė ekspertų grupė.

Grupės teigimu, tyrimas parodo didelį ir plačiai paplitusį viešą nepasitenkinimą musulmonų migracija. Labiausiai imigracijai priešinasi austrai, lenkai, vengrai, prancūzai, belgai, vokiečiai ir graikai.

„Išskyrus Lenkiją, šios šalys atsidūrė pabėgėlių krizės centre, arba pastaraisiais metais išgyveno teroristinius išpuolius“, – teigiama ekspertų grupės pranešime.

Remiantis apklausos duomenimis, musulmonų imigracijai labiausiai prieštarauja į pensiją išėję žmonės ir vyresnio amžiaus karininkai, jaunesni nei 30 metų amžiaus žmonės mažiau priešinasi šiam reiškiniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.