Europietišku keliu einanti Serbija mėgins pagerinti santykius su Maskva

Derybas dėl narystės ES Serbija tikisi užbaigti iki 2019-ųjų.

Serbijos premjeras A.Vučičius teigė, kad šalis ir toliau sieks tapti ES nare, bet taip pat gerins santykius su Rusija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Serbijos premjeras A.Vučičius teigė, kad šalis ir toliau sieks tapti ES nare, bet taip pat gerins santykius su Rusija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 3:51 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:22 AM

Rinkimai taps A. Vučičiaus, laikomo rimčiausiu pretendentu juos laimėti, populiarumo išbandymu. Tai bus išbandymas ir jo centro dešiniųjų „Progresyviajai partijai“, ekonominėms reformoms ir bandymui šalį priartinti prie ES.

„Serbija eina europietišku keliu ir tai yra mūsų strateginis tikslas. Norime, kad mūsų visuomenė veiktų pagal daugelio išsivysčiusių Vakarų Europos valstybių modelį“, – savaitgalį teigė A. Vučičius.

Tačiau jis pridūrė, kad tapęs prezidentu stengtųsi palaikyti ir gerus santykius su Rusija, kurią su Serbija vienija krikščionių ortodoksų tikėjimas.

Derybas dėl narystės ES Serbija tikisi užbaigti iki 2019-ųjų.

Vakarų Balkanų šalių integraciją Vakarai laiko būdu stabilizuoti regioną, atsigaunantį po dešimtmetį trukusių karų ir ekonominės suirutės.

Tuo tarpu Rusija šių šalių, tarp jų – ir Serbijos, stojimui į NATO ir ES priešinasi ir mėgina čia išplėsti savo įtaką.

Pirmadienį A. Vučičius išvyko į Maskvą, kur su prezidentu Vladimiru Putinu turėjo aptarti prekybos ir karinio bendradarbiavimo klausimus.

Praėjusiais metais Rusija Serbijai padovanojo šešis naikintuvus „MIG-29“. Šiuo metu A. Vučičius sakė planuojantis su V. Putinu derėtis dėl žemė-oras tipo raketų įsigijimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje