Problemos dėl alkoholio: Jeanas Claude'as Junckeris vėl nesusivaldė

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris ne kartą yra sulaukęs kaltinimų, esą jis turi problemų su alkoholiu ir per daug geria. Pastaruoju metu dėl pomėgio išlenkti taurelę šis įtakingas politikas vėl sulaukė kritikos.

 J.C.Junckerį persekioja kaltinimai dėl alkoholizmo.<br> AFP/"Scanpix" nuotr.
 J.C.Junckerį persekioja kaltinimai dėl alkoholizmo.<br> AFP/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 1:53 PM

Pasak „The Sun“ kalbintų diplomatinių šaltinių, neseniai vykusiame Jungtinių Tautų (JT) taikos susitikime Ženevoje EK pirmininkas J.C.Junckeris buvo „aiškiai girtas“.

Susitikime tarptautiniai lyderiai susirinko pamėginti užbaigti dešimtmečius trunkanti patą dėl Kipro, kuris padalintas perpus Graikijai ir Turkijai. Tačiau J.C.Junckeris esą kėlė sąmyšį, kai trankėsi į baldus ir žmones, o su jaunimu elgėsi itin familiariai.

„Buvo aišku, kad J.C.Junckeris buvo gerai „atsigaivinęs“, – „The Sun“ sakė vienas šaltinis. – Jis trankėsi į daiktus ir kalbino jaunus darbuotojus. Jis elgėsi labai keistai ir visiems buvo šiek tiek gėda.“

J.C.Junckeris iki šiol neigia turintis problemą su alkoholiu ir kaltinimus vadina „įžeidimais“. 

Tačiau tai buvo toli gražu ne pirmas kartas, kai EK pirmininkas sulaukė kritikos dėl pomėgio stipriesiems gėrimams. J.C.Junckeris buvo apkaltintas tuo, kad jis pusryčiams geria konjaką.

„Jei konjaką gerčiau per pusryčius, ar manote, kad vis dar būčiau savo poste?“ – kritikus tildė J.C.Junckeris.

Tiesa, Prancūzijos laikraščio „Liberation“ žurnalistas, kuris ėmė interviu iš J.C.Junckerio pastebėjo, kad jis per susitikimą išmaukė daugybę taurių šampano.

2015 metų gegužę J.C.Junckeris buvo nufilmuotas susitinkantis su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu: EK pirmininkas jį pavadino „diktatoriumi“, o tada patapšnojo jam per veidą.

„Aš visados V.Orbaną vadinu diktatoriumi, – gynėsi J.C.Junckeris. – Jei kas nors elgiasi nestandartiškai, ar tai reiškia, kad jie išprotėję arba alkoholikai?“

Anot J.C.Junckerio, jis kartais svirduliuoja vaikščiodamas dėl to, kad 1989 metais buvo patekęs į rimtą avariją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.