Vokietijoje regztas teroro planas: planavo apkaltinti pabėgėlius

Išaiškėjo, kad Vokietijoje trys kariškiai planavo surengti teroro išpuolį. Šie kraštutinių dešinių pažiūrų kariai ketino užpulti imigraciją palaikančius politikus, o dėl būsimų aukų apkaltinti pabėgėlius.

Kariai ketino apsimesti pabėgėliais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kariai ketino apsimesti pabėgėliais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 21, 2017, 12:00 PM

Du Vokietijos kariuomenės pareigūnai ir dar vienas kariškiu tapti besirengiantis asmuo, anot policijos, ketino per teroro ataką taikytis į tuos politikus, kurie nesipriešina imigracijai, rašo „Lietuvos rytas“.

Prokurorai tvirtino, kad visi trys įtariamieji siekė ataką surengti apsimetę pabėgėliais, kad kaltė kristų islamistams ir prieglobsčio Vokietijoje ieškantiems kitataučiams.

„Įtariamasis kaltinamas tuo, kad planavo vykdyti smurtą prieš valstybę skatinamas kraštutinių dešinių pažiūrų“, – skelbė Vokietijos prokuroro biuras apie trečiąjį suimtą įtariamąjį Maximilianą T., kuriam yra 27 metai.

Kiti du kariai – Franco A. ir Mathias F. – buvo suimti prieš porą savaičių.

Tarp politikų, į kuriuos nusitaikė kariai, buvo teisingumo ministras Heiko Maasas bei buvęs Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas.

2015 metų rugsėjį įtariamąjį Maximilianą T. stebėjo karinė žvalgyba po to, kai jo kolega pranešė, kad šis jį verbavo pulti kitataučius.

Tiesa, tąkart tyrimas buvo sustabdytas, nes nepakako įkalčių.

Skandalas taip pat atkreipė dėmesį į spragas pabėgėlių prieglobsčio procedūrose. Mat vienas iš įtariamųjų Franco A. įsiregistravo kaip pabėgėlis iš Sirijos ir įsikraustė į vieną prieglaudą Bavarijoje, nors jis net nešneka arabiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.