Danai užsimojo statyti spygliuotos vielos tvorą Vokietijos pasienyje

Nacionalistinė Danijos liaudies partija užsimojo pastatyti spygliuotos vielos tvorą pasienyje su Vokietija. Be to, ši partija nori, kad prie tvoros būtų įmontuoti judesio jutikliai bei stebėjimo kameros, rašo „The Local“.

 Danijos liaudies partija nori, kad Vokietijos pasienyje iškiltų tokia pat tvora, kaip dabar stovi tarp Vengrijos ir Serbijos.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Danijos liaudies partija nori, kad Vokietijos pasienyje iškiltų tokia pat tvora, kaip dabar stovi tarp Vengrijos ir Serbijos.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 12:20 PM, atnaujinta May 22, 2017, 12:23 PM

Tai esą turėtų padėti suvaldyti prieglobsčio prašytojų ir migrantų srautus. Šios partijos nariai nuvyko pamatyti tvorą, kuri stovi tarp Vengrijos bei Serbijos ir siekia, kad toks pats statinys iškiltų ir Danijoje.

„Mūsų partija labai džiaugiasi dėl to, ką pamatė Vengrijoje, – aiškino Danijos liaudies partijos narys Andersas Vistisenas. – Ten jau įgyvendintas lygiai toks pats projektas, kokį planuojame Danijos ir Vokietijos pasieniui.“

Nors Danijos liaudies partija Vengriją liaupsino, ši šalis susilaukė daug kritikos iš tarptautinių organizacijų dėl elgesio su prieglobsčio prašytojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.