Čekija nusprendė nebepriimti pabėgėlių

Čekijos vyriausybė pirmadienį nusprendė nebepriimti pabėgėlių iš Graikijos ar Italijos pagal Europos Sąjungos kvotas. Tai po kabineto posėdžio pranešė vidaus reikalų ministras Milanas Chovanecas, kuriuo remiasi agentūra dpa.

 Čekija nebepriims migrantų.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Čekija nebepriims migrantų.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 9:46 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:50 AM

Vyriausybė kvotų sistemą pavadino „disfunkcine". Be to, atitinkamas sprendimas priimtas atsižvelgiant į pablogėjusią saugumo padėtį, sakė ministras, turėdamas omenyje pastarąjį teroristinį išpuolį Londone.

Čekijos vidaus reikalų ministerija, pasak M.Chovaneco, dabar ruošis gynybai prieš galimą procesą, kurį Europos Komisija gali pradėti prieš šalį dėl įpareigojimų nesilaikymo. ES vidaus reikalų komisaras Dimitris Avramopoulos praėjusiomis savaitėmis ragino ES šalis laikytis savo įsipareigojimų.

Remiantis kvotomis, Čekija iki 2017 metų rugsėjo turėjo priimti apie 1,6 tūkst. pabėgėlių, tačiau iš vadinamosios perkėlimo programos iki šiol priėmė tik dvylika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.