Vokietijoje sulaikytas įtariamas „Islamo valstybės“ narys

Šiaurės Reino - Vestfalijos federalinėje žemėje Vokietijos vakaruose sulaikytas spėjamas teroristinės "Islamo valstybės" (IV) grupuotės narys. Tai ketvirtadienį pranešė VFR generalinė prokuratūra, kuria remiasi TASS.

 Policija sulaikė džihadistą.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Policija sulaikė džihadistą.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 4:41 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:44 PM

Omenyje turimas 23 metų Sirijos pilietis, atvykęs čia 2015 metais. Nepatikslinama, kaip jis atsidūrė Vokietijoje ir koks jo socialinis statusas. Siras buvo sulaikytas trečiadienį, o ketvirtadienį išduotas orderis suimti įtariamąjį. Šiuo metu jis yra tardymo izoliatoriuje.

Pareigūnų nuomone, jaunuolis buvo jungiančioji grandis tarp Europoje gyvenančių islamistų ir agentūros "Amak" – IV informacinio ruporo.

Be kita ko, jis per socialinius tinklus užmezgė ryšį su radikalu, užpuolusiu šiitų kultūros centrą Švedijoje 2016 metais. Siras pareikalavo įrašyti prisipažinimą, kad jis įvykdė teroro aktą IV nurodymu. Paskui įtariamasis perdavė informaciją savo vadovybei, o teroristai paskelbė pranešimą, kad prisiima atsakomybę už išpuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.