Jaroslawas Kaczynskis: Lenkija nekvietė pabėgėlių, todėl turi teisę pasakyti „ne“

Lenkijos valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis teigia, kad Lenkija turi moralinę teisę atsisakyti pabėgėlių. Imigracijos problemos buvo aptartos partijos kongreso metu netoli Varšuvos, praneša „Reuters".

 Lenkijos prezidentas J.Kaczynskis.<br> „Scanpix“ nuotr.
 Lenkijos prezidentas J.Kaczynskis.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2017, 6:41 PM

„Praeityje mes neišnaudojome tų šalių, iš kurių pabėgėliai dabar vyksta į Europą. Mes nenaudojome jų kaip darbo jėgos ir, galiausiai, nekvietėme jų į Europą. Todėl mes turime visą moralinę teisę pasakyti - ne“, - J.Kaczynskis teigė savo kalboje, kuri buvo transliuojama per televiziją.

Praėjusį mėnesį Europos Komisija ėmėsi teisinių priemonių prieš Lenkiją, Vengriją ir Čekiją už atsisakymą priimti migrantus. Tai atskleidė nesutarimus tarp 28 narių Europos Sąjungos (ES) dėl to, kaip tvarkytis su imigracija.

J.Kaczynskis, kuris daug kartų kritikavo ES taikomas pabėgėlių perkėlimo kvotas, taip pat teigė, kad PiS negali būti kaltinama esanti antieuropietiška, nes ji pritarė šalies narystei ES 2004 m. ir vertina ES finansavimą.

Nepaisant to, tai nereiškia, kad Lenkija prarado teisę vertinti situaciją, įskaitant ir istoriniame kontekste, teigia partijos lyderis, pabrėždamas, kad Lenkija nėra gavusi jokių kompensacijų už praradimus per Antrąjį pasaulinį karą.

Savo 70 min. trukusioje kalboje J.Kaczynskis patarė valdžiai padidinti socialines išlaidas, jeigu tai leidžia ekonominė situacija, ir sakė, kad reiktų mažinti užsienio kapitalo dalį žiniasklaidos sektoriuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.