Lenkijos valdančiųjų lyderis: „Kitos Europos šalys pavydi Donaldo Trumpo vizito“

Lenkijai kitos Europos šalys pavydi, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas prieš susitikimą su kitais pasaulio lyderiais Vokietijoje planuoja apsilankyti Varšuvoje, sakė lenkų valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ lyderis Jaroslawas Kaczynskis.

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas liepos 6 dieną lankysis Lenkijoje.
D.Trumpas liepos 6 dieną lankysis Lenkijoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2017, 5:08 PM

Pasak jo, Didžioji Britanija yra įsižeidusi, kad D.Trumpas kitą savaitę apsilankys Lenkijoje, o britų pareigūnai „puola“ Varšuvą dėl šio vizito organizavimo. Plačiau J.Kaczynskis nekomentavo.

Britų ministrė pirmininkė Theresa May iškart po D.Trumpo inauguracijos pakvietė jį oficialaus valstybinio vizito, bet data dar nėra paskirta.

J.Kaczynskio komentaras per valdančiosios partijos suvažiavimą atgaivino prisiminimus apie ankstesnius nesutarimus tarp naujųjų Europos Sąjungos narių Rytų Europoje ir Bendrijos senbuvių Vakaruose.

J.Kaczynskis šeštadienį pakartojo, kad Lenkija atsisako vykdyti ES planą dėl migrantų perkėlimo iš Italijos ir Graikijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.