Europos Parlamentas smerkia Londono pasiūlymus dėl piliečių teisių po „Brexit“

„Brexit“ derybas prižiūrinti Europos Parlamento grupė pirmadienį pasmerkė britų pasiūlymus dėl Europos Sąjungos piliečių teisių po Jungtinės Karalystės išstojimo iš bloko, ir tai dar kartą parodė, kad dvejus metus truksiančios derybos tikriausiai bus labai sunkios.

ES piliečių teisės Britanijoje ir Britanijos piliečių teisės Bendrijoje laikomos pirmu klausimu, kurį turi išspręsti abi šalys.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
ES piliečių teisės Britanijoje ir Britanijos piliečių teisės Bendrijoje laikomos pirmu klausimu, kurį turi išspręsti abi šalys.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 12:37 PM

Pirmadienio laiške ES vyriausiajam derybininkui Micheliui Barnier grupė nurodė, kad „JK negerbia abipusiškumo, simetrijos ir nediskriminavimo principų“. Su laiško tekstu susipažino naujienų agentūra AP.

Laiške taip pat sakoma, kad pagal pasiūlymus, kuriuos Didžioji Britanija pateikė birželio 26 dieną, ES piliečiai Britanijoje patirtų „ne ką kita, o pažeminimą iki antrarūšių statuso“.

ES piliečių teisės Britanijoje ir Britanijos piliečių teisės Bendrijoje laikomos pirmu klausimu, kurį turi išspręsti abi šalys.

Nors deryboms vadovauja M.Barnier, Europos Parlamentas turi teisę vetuoti bet kokį susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.