Lenkiją papiktino švelni bausmė prievartautojui

Kaimyninę Lenkiją neseniai supurtė pasipiktinimas maža bausme, kuri buvo skirta skandalingą nusikaltimą įvykdžiusiam piliečiui. 

 Nusikaltėlis partrenkė dviračiu važiavusią merginą ir pamėgino ją išprievartauti. <br> RIA Novosti asociatyvi nuotr. 
 Nusikaltėlis partrenkė dviračiu važiavusią merginą ir pamėgino ją išprievartauti. <br> RIA Novosti asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

2017-07-11 09:54

Vokietijos pasienyje netoli Ščečino esančio Bialogardo miesto teismas nuteisė šešis metus kalėti 45 m. romą Džoną K. už tai, jog nuošalioje vietoje automobiliu partrenkęs 18 metų Patricią Kundz merginos negelbėjo, bet ją bandė išprievartauti. 

Nedideliu tuščiu krovininiu automobiliu miško keliuku važiavęs Džonas K., kaip spėjama, tyčia kliudė dviratį, kuriuo pas vyrą vyko P.Kundz.

Pervažiavęs ratais merginos kojas vyriškis sustojo ir išlipęs ėmė apžiūrinėti bei kalbinti savo auką. Ant žemės gulinti ir šoko ištikta bei kraujuojanti P.Kundz paprašė rasti jos rankinę, kad galėtų paskambinti artimiesiems ir išsikviesti greitąją pagalbą. 

Vietoje to, kad paduotų rankinuką ar pats iškviestų medikus, Džonas K. ėmė merginą įtikinėti, kad ji kalta dėl avarijos, nes nevažiavo pačiu kelkraščiu. Tuo pačiu metu romas merginai ėmė atseginėti marškinėlius, teigdamas, kad nori apžiūrėti sužeidimus.

Lyg netyčia apglostęs aukos krūtis, Džonas K. čiupo merginą į glėbį ir nutempė ją keliolika metrų tolėliau į pakrūmę. 

Visą kraštą tokiu elgesiu pašiurpinęs maniakas iki galo savo kėslų visgi nesugebėjo įgyvendinti, nes išsigando atvažiuojančio dviratininko ir paspruko palikęs kruviną ir išniekintą auką.

Dviračiu važiavęs P.Kundz kaimynas paauglys telefonu skubiai iškvietė medikus ir policiją. Pastaroji nedelsiant paskelbė prievartautojo paiešką visoje Vakarų Pamario vaivadijoje, tačiau nesugebėjo iškrypėlio sučiupti.

Vėliau paaiškėjo, jog Džonas K. persėdo į kitą giminaičių automobilį ir paspruko į Vokietijos sostinę Berlyną, kur apsigyveno pas draugus. Po kelių savaičių advokato patartas Džonas K. vis dėlto pats atvyko į Bialogardą, pasidavė policijai ir ėmė neigti bandęs išprievartauti merginą.

Už padarytą avariją, pabėgimą iš įvykio vietos bei bandymą išprievartauti nukentėjusiąją Džonui K. grėsė 15 metų kalėjimo, tačiau teisėja romą už grotų pasiuntė tik šešeriems metams ir priteisė sumokėti aukai 10 tūkst. zlotų (2,3 tūkst. eurų). 

Tokia menka bausmė papiktino ne tik Bialogardo, bet ir viso Vakarų Pamario regiono gyventojus.

Visuomenės pyktį padidino žiniasklaidos paviešinimas, jog Džonas K. praeityje už išprievartavimą jau buvo teistas ir kalėjime atsėdėjo šešerius metus. P.Kundz vyras Mateuszas spaudai pareiškė, jog jei kada nors gyvenime sutiks Džoną K., pats įvykdys šiam savo nuosprendį – iškastruos maniaką. 

M.Kundz tvirtina, jog skirta kalėjimo bausmė yra per menka palyginus su jo žmonos išgyvenimais. Žmona esą iki šiol neišsigydė psichinio sukrėtimo, į visus vyrus nuo to laiko žiūri kaip į potencialius prievartautojus ir bijo viena išeiti iš namų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.