Policija pagaliau įminė paslaptingos dviejų draugų mirties mįslę

Dviejų vyrų mirtis nedideliame Oton du Peršo kaimelyje Prancūzijoje sudomino visą šalį. Du draugai rasti negyvi prie maistu nukrauto stalo, bet jokių smurto ženklų nebuvo matyti.

Dviejų draugų vakarienė Prancūzijos kaimelyje baigėsi abiejų mirtimi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dviejų draugų vakarienė Prancūzijos kaimelyje baigėsi abiejų mirtimi.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir „The Guardian“ inf.

Aug 14, 2017, 10:46 AM, atnaujinta Aug 14, 2017, 11:41 AM

Visą šalį šią savaitę kankino mįslė: kas nutiko dviem prancūzams, kurie susėdo prie stalo valgyti konservuotų pupelių ir keptos jautienos, bet ši vakarienė netikėtai jiems tapo paskutine.

Jokių užpuolimo, įsilaužimo, vagystės ar vyrų muštynių ženklų nebuvo matyti. Vyrai tiesiog buvo be gyvybės ženklų. Atrodė, lyg kas tuose namuose būtų sustabdęs laiką.

38-erių Olivier Boudinas gulėjo išsitiesęs ant grindų veidu į lubas. O 69 metų Lucienas Perot rastas sėdintis prie nebaigtos maisto lėkštės, kurioje buvo kamambero sūrio, pradėta valgyti bagetė, ir taurės vyno.

Kaimynė, kuri kitą rytą po nelaimingai pasibaigusios vakarienės pamatė ant stalo sukniubusį L.Perot ir ant grindų gulintį O.Boudiną, pamanė, jog vyrai miega po išgertuvių ir paliko juos taip, kaip rado.

Vėliau moteris pastebėjo, kad vyrai nė kiek nepajudėjo nuo ryto, ir nuėjo jų pakelti. Tada ir pamatė, kad juodu negyvi.

Galbūt, svarstė kaimynai ir policininkai, konservuotos pupelės buvo sugedusios arba užterštos bakterijomis, kurios sukėlė botulizmą. Detektyvai duonos, sūrio, jautienos, pupelių ir vyno pavyzdžius nugabeno į Pasteuro institutą Paryžiuje.

Ten nustatyta, kad produktai vis dėlto niekuo neužkrėsti.

O šį trečiadienį paaiškėjo labiausiai tikėtinos, bet dar oficialiai nepatvirtintos mirties priežastys – jos paskelbtos po skrodimo.

Vyresnysis vyras paspringo, kai prastai sukramtęs bandė nuryti 44 gramų jautienos šonkaulių gabalą, – jam trūko kelių dantų, todėl mėsą sunkiai pavyko sukramtyti.

Medikai įtaria, kad jaunesnysis vyras, kuris turėjo genetiškai paveldėtą širdies ydą, pamatęs, kad jo draugas paspringęs mirė, pats gavo širdies smūgį.

Kaimelio bistro savininkas pasakojo, kad vyrai dažnai kartu vakarieniaudavo ir buvo vienas kitam tartum tėvas ir sūnus.

„Jie neturėjo priešų, gyveno paprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.