Lenkija atmetė ES susirūpinimą dėl prieštaringai vertinamų teismų reformų

Lenkijos vyriausybė pirmadienį atmetė Europos Sąjungos (ES) susirūpinimą dėl prieštaringai vertinamų teismų reformų. Briuselis baiminasi, kad reformos pakenks teismų nepriklausomumui, tačiau Lenkijos vyriausybė atkakliai tvirtina, jog jos atitinka Europos standartus, rašo AFP.

R.Jurgaičio asociatyvioji nuotr.
R.Jurgaičio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 8:35 PM, atnaujinta Aug 28, 2017, 10:50 PM

Europos Komisija (EK) davė Varšuvai mėnesį (nuo liepos 26 d.) pateikti savo atsakymus. Lenkijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį tvirtino, kad Teisės ir teisingumo (PiS) vadovaujamos vyriausybės teisiniai veiksmai, kurių pagrindinis tikslas yra reformuoti teisinę sistemą, atitinka Europos standartus, o EK nerimas yra nepagrįstas.

Praėjusį mėnesį EK teigė, kad teismų reformos kelia susirūpinimą – manoma, jog bus pakenkta Lenkijos teismų nepriklausomumui. EK nerimavo dėl Lenkijos teisingumo ministrui suteikiamų įgaliojimų visiškai savo nuožiūra pratęsti pensinio amžiaus sulaukusių teisėjų mandatus bei atleisti ir paskirti teismų pirmininkus. Bet to, EK nepatenkinta ir lenkų planuojamu skirtingu moterų ir vyrų teisėjų išėjimo į pensiją amžiumi, atitinkamai 60 ir 65 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.