Katalonijos opozicija kritikuoja regiono prezidento kalbą

Opozicijos lyderė Katalonijos parlamente antradienį sakė, jog regiono prezidento Carleso Puigdemont'o  pareiškimas, kad jis turįs mandatą skelbti nepriklausomybę nuo Ispanijos, „yra perversmas“, neturintis paramos Europoje.

 AFP/Svanpix nuotr.
 AFP/Svanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 9:52 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 9:57 PM

Ines Arrimadas iš Katalonijos nepriklausomybei nepritariančios partijos „Ciudadanos“ sakė, jog dauguma katalonų jaučiasi katalonais, ispanais ir europiečiais, ir neleis regiono pareigūnams „sudaužyti jų širdžių“.

C. Puigdemont'as antradienį savo kalboje parlamento plenarinėje sesijoje sakė, kad jo vyriausybė po didžiule persvara pasiektos pergalės ginčijamame spalio 1-osios referendume turi Katalonijos žmonių mandatą paskelbti nepriklausomą respubliką. Referendume dalyvavo mažiau nei pusė balsavimo teisę turinčių katalonų.

C. Puigdemont'as pasiūlė regiono parlamentui atidėti oficialų regiono nepriklausomybės paskelbimą, kad būtų laiko dialogui, ir paragino Ispanijos vyriausybę sutikti su tarpininkavimu šioje politinėje priešpriešoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.