Švedijos diplomatijos vadovė sako patyrusi lytinį priekabiavimą aukščiausiu lygmeniu

Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom trečiadienį prisijungė prie #MeToo kampanijos socialiniame tinkle „Facebook“ ir pranešė patyrusi lytinį priekabiavimą aukščiausiu politikos lygmeniu.

 Ministrė pareiškė nenorinti „per daug asmeniškai“ apie tai kalbėti, bet patvirtino, kad incidentas įvyko per vieną Europos pareigūnų susitikimą, kaip rašoma vieno žurnalisto atsiminimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ministrė pareiškė nenorinti „per daug asmeniškai“ apie tai kalbėti, bet patvirtino, kad incidentas įvyko per vieną Europos pareigūnų susitikimą, kaip rašoma vieno žurnalisto atsiminimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 11:31 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:33 PM

„Galiu patvirtinti, kad tai vyksta aukščiausiame politikos lygmenyje ir aš pati esu tai patyrusi“, – sakė M. Wallstrom švedų naujienų agentūrai TT.

Ministrė pareiškė nenorinti „per daug asmeniškai“ apie tai kalbėti, bet patvirtino, kad incidentas įvyko per vieną Europos pareigūnų susitikimą, kaip rašoma vieno žurnalisto atsiminimuose.

„Mums reikia galvoti apie mūsų įstatymus. Kaip galime pakeisti visuomenės požiūrį ir ką galime padaryti mūsų turimomis priemonėmis, kad padarytumėme galą“ lytiniam priekabiavimui, rašė M.Wallstrom.

Švedijos ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas kaltina nuo 2014 metų diplomatijos vadovės postą užimančią M. Wallstrom vykdant „feministinę diplomatiją“, kuri Švedijos tarptautiniuose santykiuose ragina gerbti moterų teises ir laisves.

2015 metais Rijadas įšaldė savo diplomatinius santykius su Stokholmu, kai ministrė pavadino Saudo Arabiją „diktatūra“ ir įžūliai pasmerkė moterų padėtį šioje šalyje tokiais žodžiais, kurių kiti Vakarų diplomatai būtų vengę bendraudami su šia naftos turtinga valstybe.

Prie socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“ vykstančios #MeToo kampanijos jau prisijungė tūkstančiai moterų, įkėlusių savo pasakojimus apie patirtą seksualinę prievartą ir priekabiavimą po to, kai į viešumą iškilo Holivudo prodiuserio Harvey Weinsteino moterų lytinio išnaudojimo istorijos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.