Krito pamaldaus aktoriaus kaukė. Paaiškėjo, koks jis iš tiesų

Kaimyninę Lenkiją supurtė pranešimas apie garsaus aktoriaus Romualdo Kloso suėmimą. Jis buvo žinomas dėl savo religingumo, meldimosi prieš kiekvieną filmavimą ir to, kad dažnai vaidindavo kunigus.

R.Klosas žadėdavo vaidmenis provincijos merginoms, bet jas išnaudodavo.
R.Klosas žadėdavo vaidmenis provincijos merginoms, bet jas išnaudodavo.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, Specialiai LR, Varšuva

2017-10-20 11:14

62 metų R.Klosas Lenkijoje tapo žinomas po to, kai prieš keturiolika metų suvaidino Jėzų Kristų plakusių legionierių vadą garsiame Melo Gibsono filme „Kristaus kančia“ („Passion of the Christ“).

R.Klosas nedidelius epizodinius vaidmenis suvaidino keliose dešimtyse kino filmų bei televizijos serialų Lenkijoje ir Italijoje, kur nuolatos ir gyveno.

Aktorius iš pradžių vaidino bedarbius, emigrantus, legionierius, mafiozus. Pastaruoju metu jam dažniausiai kliūdavo kunigų vaidmenys, mat jis skelbėsi esąs ypač religingas, prieš filmavimus studijoje visada melsdavosi.

Tačiau Varšuvos teisėsauga neseniai atskleidė, kad iš tikrųjų R.Klosas yra dvilypė asmenybė, o jo pamaldumas toli gražu nėra tyras.

Aktorius yra kaltinamas tuo, kad žadėdamas vaidmenis provincijos merginoms jas išnaudodavo seksualiai ir net parduodavo viešnamiams.

Jo kompiuteryje policija rado kelis šimtus nuogų lenkaičių nuotraukų, tačiau kol kas jam keliami kaltinimai tik dėl keturių merginų seksualinio išnaudojimo.

Viliojo vaidmenimis kine

Romoje gyvenęs R.Klosas Lenkijos žiniasklaidoje platino skelbimus, kad tarpininkauja jaunų merginų paieškoms vaidmenims itališkuose kino filmuose bei televizijos serialuose.

Tuo patikėjusias merginas jis pasikviesdavo atvykti į svečius ir prikalbindavo nusifilmuoti nuogas – esą taip jis įsitikintų, kad jos gali dirbti prieš kamerą.

Po to vyriškis merginas versdavo atsiduoti šantažuodamas, kad priešingu atveju ne tiktai nesuras darbo, bet ir paviešins jų nuogų nuotraukas.

Maža to, dalis merginų buvo verčiamos filmuotis pornografiniuose filmuose, dirbti prostitutėmis.

Kaip tvirtina dienraštis „Fakt“, policininkai aktoriumi buvo susidomėję prieš dvejus metus.

Viena mergina pasiskundė buvusi seksualiai išnaudota, tačiau aktorius išsigynė, jog yra šmeižiamas vien dėl to, kad nesurado negabiai merginai darbo kino studijoje.

Policininkai tada patikėjo aktoriumi – jį apskundusi mergina buvo iš asocialios šeimos, pati ne kartą prasikaltusi.

Sužavėjo istorija apie maldą

Architektu dirbęs ir prieš keliasdešimt metų į Italiją emigravęs R.Klosas iki vaidmens M.Gibsono filme „Kristaus kančia“ Lenkijoje buvo visiškai nežinomas.

Po minėto vaidmens vyras Varšuvos žiniasklaidai ėmė pasakoti, kad po išsiskyrimo su žmona Italijoje buvo tapęs benamiu alkoholiku, o gyvenimui jį prikėlė Dievas.

Esą R.Klosui gulint ant suolo parke jam galvą paglostė viena turistė lenkė ir pasakė, kad jį Dievas labai myli.

Tai esą tapo savotišku nušvitimu, R.Klosas liovėsi gerti, ėmė kasdien nuoširdžiai melstis ir gavo vaidmenį kine.

M.Gibsono sekretorė R.Klosui esą pasakė, kad paraiškos vaidmenims nebepriimamos, tačiau jam pradėjus aistringai melstis vis dėlto priėmė prašymą. Vėliau M.Gibsonas esą susižavėjo ne tik jo pamaldumu, bet ir meistriškumu, todėl davė jam svarbesnį vaidmenį.

Iš tiesų kelis epizodinius lenkų emigranto bei benamio vaidmenis R.Klosas italų filmuose suvaidino jau anksčiau.

Kvietė skaityti paskaitas

Pasakojimai apie maldas, kurios aktoriui padėjo išbristi iš krizės, ir vaidmenį „Kristaus kančioje“ sužavėjo Lenkijos bažnyčią, tad ji ėmė kviesti R.Klosą skaityti paskaitų maldininkų susibūrimuose, jaunimo stovyklose, bedarbių sueigose.

R.Klosas tėvynėje tapo įžymybe, vaidino filmuose, bičiuliavosi su kardinolais, skelbė Dievo žodį per televiziją, radiją. Vyriškis tvirtino, kad jo „kelrodė žvaigždė yra Kristus“.

Varšuvos oro uoste iš Romos atskridusį R.Klosą areštavę policininkai spaudai pareiškė, kad aktorius buvo neblaivus, o per tardymą pripažino visus jam pateiktus kaltinimus.

Kad R.Klosas yra seksualinis nusikaltėlis, negali patikėti šį aktorių skaityti paskaitų kvietę asmenys, dalis kurių ėmė įtarti ateistų provokaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.