Katalonijos parlamentas ketvirtadienį spręs dėl atsako į Madrido veiksmus

Vienas Katalonijos valdančiosios separatistų koalicijos įstatymų leidėjas nurodė, kad regiono parlamentas ketvirtadienį surengs plenarinį posėdį, kaip daugelis baiminasi, galintį tapti priedanga balsavimui dėl nepriklausomybės nuo Ispanijos paskelbimo.

Katalonija referendumu nusprendė atsiskirti nuo Ispanijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Katalonija referendumu nusprendė atsiskirti nuo Ispanijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 1:21 PM

Katalanijos prezidentas Carlesas Puigdemont'as paprašė parlamento surengti debatus ir balsuoti dėl atsako į Ispanijos centrinės vyriausybės planus įvesti tiesioginį valdymą šiame rytiniame regione.

Šeštadienį pasakyta C. Puigdemont'o kalba buvo vertinama kaip užslėptas grasinimas oficialiai paskelbti regiono suverenumą po anksčiau šį mėnesį paskelbtos mįslingos „suspenduotos“ nepriklausomybės deklaracijos.

Ispanijos vyriausybė teigia, kad joks dialogas neįmanomas, kol yra keliamas nepriklausomybės klausimas. Madridas dabar siekia nušalinti Katalonijos vyriausybę ir per ateinančius šešis mėnesius paskelbti regiono valdžios rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.