Prancūzijos politikas spjovė: „Lietuva – pasaulio kraštas, su kuriuo neturiu nieko bendra“

Prancūzijos kraštutinių kairiųjų lyderis Jeanas Lucas Melenchonas vėl užsipuolė Lietuvą, pasipiktinimą bei viešą nepasitenkinimą sukėlęs net tarp savo partijos šalininkų.

J.L.Melenchonas užsipuolė Lietuvą, tačiau gavo istorijos pamoką iš partijos rėmėjo. <br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.L.Melenchonas užsipuolė Lietuvą, tačiau gavo istorijos pamoką iš partijos rėmėjo. <br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 12:53 PM

„Ką galėtų reikšti europinė tauta? Aš nesijaučiu turėdamas ką nors bendra su Baltijos šalimis. Jos – pasaulio kraštas, net senovės romėnai iki ten nebuvo nukakę! Didžioji Europos matrica yra buvusios Romos imperijos sienos. Jos viduje – pilietinė tauta, o išorėje – etninės tautos. 

Ir koks konkrečios realybės neigimas! Prancūzijoje gyvena milijonas išeivių iš Magribo (Šiaurės Afrikos šalių Maroko, Alžyro, Tuniso regionas – Red.) šalių, kurių dauguma šiandien yra prancūzai. Mes kuriame bendras šeimas. Bet mes juos toliau laikome įtariamaisiais!

Ir turėtume broliais laikyti tolimus lietuvius, vien todėl, kad jie katalikai! Tai ne mano istorijos dalis“, – praėjusį trečiadienį nacionaliniame savaitraštyje „Le 1 hebdo“ aiškino J.L.Melenchonas, ilgame interviu pristatydamas savo partijos „Nepalaužta Prancūzija“ ateities vizijas ir būsimas kovas su Briuseliu. 

„Tegyvuoja Lietuva“, – interneto portale „Mediapart“ kraštutinių kairiųjų lyderiui atkirto jiems nuo 2010 metų stipriai prijaučiantis matematikos profesorius Jeanas-Pierre‘as Boudine'as. 

„Absoliučiai sutinku dėl Prancūzijoje gyvenančių išeivių iš Magribo šalių. Mes juos nepagrįstai laikome įtariamaisiais. Bet kodėl reikėjo Magribo atstovus ginti lietuvių sąskaita? Sakyti, kad šiaurės Europa „nėra mano istorijos dalis“? 

„Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, kuri, kaip tu teigi, nepriklauso mūsų istorijai, XIII amžiuje buvo nusitęsusi iki pačios Juodosios jūros krantų. Vilnius ir Kaunas priklausė tai pačiai šaliai, kaip ir Kijevas! Ji dengė dabartinę Ukrainą, o taip pat, žinoma, Baltarusiją. Atleisk man, bet ši didi tauta Europą apgynė nuo mongolų invazijos“, – šią bei dar keletą pamokų į kvailystę iškrėtusio berniuko vietą pastatytam J.L.Melenchonui skėlė matematikos profesorius. 

Beje, jis prisipažino, jo šeima iš tėvo pusės kilusi iš Daugpilio Latvijoje. Tačiau pridūrė, kad jeigu vokietis arba danas jam pradėtų aiškinti, kad pietų Europa yra „etninė“, jis lygiai tiek pat pasipiktintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.