Prieš naujos Austrijos vyriausybės prisaikdinimą Vienoje protestavo keli tūkstančiai žmonių

Austrijos sostinėje pirmadienį daugiau nei 2 tūkst. žmonių dalyvavo demonstracijose prieš naujos koalicinės konservatorių ir kraštutinių dešiniųjų vyriausybės prisaikdinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 1:48 PM, atnaujinta Dec 18, 2017, 1:49 PM

Kaip pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, prieš vyriausybės prisaikdinimo ceremoniją, įvykusią netrukus po vidurdienio Lietuvos laiku), gausios policijos pajėgos su vandens patrankomis atitvėrė buvusius Habsburgų dinastijos rūmus Vienoje, kur šiuo metu įsikūrusi prezidentūra. Virš rajono ratus suko policijos sraigtasparniai.

Centrinėje Didvyrių aikštėje į atskirus piketus susirinko kelių kairiųjų ir antifašistinių judėjimų šalininkai. Jie laikė plakatus su užrašais: „Sveiki atvykę, pabėgėliai“, „Naciai, lauk“ ir „Ne nacių kiaulėms“.

Policija panaudojo dūminį užtaisą, kai keli protestuotojai pamėgino prasibrauti pro barikadą, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Naują valdančiąją koalicija, dėl kurios buvo sutarta penktadienį, sudaro konservatyvi Liaudies partija (Österreichische Volkspartei, ÖVP) ir kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ).

Ši koalicija žada sustabdyti nelegalią imigraciją, apkarpyti mokesčius ir priešintis Europos Sąjungos centralizacijai.

Prie naujos vyriausybės vairo stojo ÖVP pirmininkas 31 metų Sebastianas Kurzas, o FPÖ vadovas 48 metų Heinzas-Christianas Strache užėmė vicekanclerio postą.

FPÖ lyderis ne kartą yra sakęs, kad „islamui nėra vietos Europoje“, o pernai Vokietijos kanclerę Angelą Merkel už jos atvirų durų politiką pabėgėlių atžvilgiu pavadino „pavojingiausia moterimi Europoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.