Prancūzijoje kalėjimų kamerose atsiras laidiniai telefonai

Prancūzijoje planuojama visoje šalyje kalėjimo kamerose įdiegti laidinius telefonus. Tokiu ambicingu sprendimu siekiama padidinti reabilituojamų asmenų skaičių ir sumažinti nesuvaldomą mobiliųjų telefonų gabenimą už grotų.

Teisingumo ministerija antradienį sakė paskelbusi konkursą naujos paslaugos operatoriui rasti po „sėkmingų šio eksperimento bandymų“ viename kalėjime nuo 2016 metų.<br>„Pinterest.com“/DSTLtd nuotr.
Teisingumo ministerija antradienį sakė paskelbusi konkursą naujos paslaugos operatoriui rasti po „sėkmingų šio eksperimento bandymų“ viename kalėjime nuo 2016 metų.<br>„Pinterest.com“/DSTLtd nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 8:32 PM

Teisingumo ministerija antradienį sakė paskelbusi konkursą naujos paslaugos operatoriui rasti po „sėkmingų šio eksperimento bandymų“ viename kalėjime nuo 2016 metų.

Tačiau nauja laisvė skambinti iš anksto patvirtintais telefonų numeriais – nebus pigi. Viena kalinių teisių gynimo grupė įspėjo, kad skambučiai gali kainuoti iki 80 euro centų už minutę.

Kaip ir kitos valstybės Prancūzija kovoja su mobiliųjų telefonų pristatymus kontrabanda į kalėjimus. Per pirmą 2017 metų pusę konfiskuota daugiau nei 19 tūkst. mobiliųjų telefonų ir jų priedų šalyje, kur kalinių skaičius siekia 70 tūkstančių.

„Kalėjimuose visada buvo taksofonų, tačiau prie jų kalinius turi prižiūrėti kalėjimo darbuotojai, o tam reikia laiko ir laisvo personalo. Viskas tampa labai painu“, – sakė teisingumo ministerija.

„Kartais kalinys laukia eilėje, kur prieš jį stovi keturi kiti žmonės, tačiau, kol jis sulaukia savo eilės, jau metas grįžti atgal į kamerą. Situacija tampa įtempta“, – sakė profsąjungos „CGT Penitentiaries“ vadovas Christopheris Dorangevilis.

2016 metų liepą Monmedi kalėjime, šiaurės rytų Prancūzijoje, viename kalėjime visose kamerose buvo įvesti laidiniai telefonai. Per pirmą metų pusę, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais, konfiskuotų neteisėtų mobiliųjų telefonų skaičius sumažėjo 31 procentu.

„Telefonai padėjo sumažinti įtampa kalėjime“, – sakė ministerija.

„Naudodamiesi telefonais kaliniai gali palaikyti ryšį su šeima, o tai padeda jiems integruotis išėjus į laisvę“, – sakė ministerija, pasak kurios, tokios paslaugos tikslas „sumažinti mobiliųjų telefonų kontrabandą į kalėjimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.