P. Moscovici: ES bendrosios valiutos reforma nebus „tobula“

Europos ekonomikos ir finansų reikalų komisaras Pierre'as Moscovici sekmadienį pareiškė nesitikįs „tobulo“ susitarimo dėl bendrosios valiutos reformavimo per birželį vyksiantį Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą.

 Pierre'as Moscovici <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pierre'as Moscovici <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-ELTA inf.

2018-02-19 08:01

„Nereikia tikėtis tobulo susitarimo, bet jeigu bus pasiekta pažangos mokantis suvaldyti krizes, gebant įveikti sukrėtimus (...) mes būsime padarę didelį žingsnį į priekį“, – sakė jis Prancūzijos radijui RFI, ES finansų ministrų susitikimo Briuselyje išvakarėse.

19-os narių euro zonai pagaliau pasitraukus iš ilgametės krizės, daugelyje euro zonos šalių sostinių sutariama, kad būtina imtis priemonių, kurios padėtų geriau atremti būsimas ekonomines audras, bet ne visos šalys sutaria dėl būdų šiam tikslui pasiekti.

Pasak P. Moscovici, „realus galimybių langas“ atsivėrė pernai, kai Prancūzijos prezidentu buvo išrinktas reformuotojas Emmanuelis Macronas. Prancūzijos vadovas pateikė ambicingą Europos reformų viziją, įskaitant ir siūlymą išrinkti atskirą euro zonos biudžeto bei finansų ministrą. Tačiau šis langas „greičiausiai užsivers“ rengiantis kitų metų Europos Parlamento rinkimams, sakė P. Moscovici.

Kairiųjų-dešiniųjų „plačioji koalicija“, dėl kurios Vokietijoje praėjusią savaitę buvo pasiektas susitarimas tarp kanclerės Angelos Merkel ir socialdemokratų, netvirtai palaiko E. Macrono reformų pasiūlymus.

Tačiau P. Moscovici, buvęs Prancūzijos finansų ministras, sekmadienį sakė, kad nors jis ir remia idėją dėl euro zonos biudžeto „mes žinome, kad jo neturėsime“. Vis dėlto, sakė jis, yra vilties, kad „per birželį vyksiantį viršūnių susitikimą „mes žengsime pirmuosius realius žingsnius į priekį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.