Latvijos premjeras paaiškins ES lyderiams situaciją šalies finansų sektoriuje

Latvijos vyriausybės vadovas Maris Kučinskis penktadienį dalyvaus Europos Vadovų Tarybos pasitarime dėl Europos Sąjungos 2021–2027 metų biudžeto ir paaiškins Bendrijos lyderiams situaciją Latvijos finansų sektoriuje, pranešė premjero kanceliarija. 

 Latvijos finansų sistemai suduotas skaudus smūgis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Latvijos finansų sistemai suduotas skaudus smūgis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 8:25 AM

M. Kučinskis ketina paaiškinti ES valstybių ir vyriausybių vadovams situaciją, susijusią su korupcija įtariamo Latvijos centrinio banko vadovo Ilmaro Rimševičiaus sulaikymu, taip pat su banku ABLV, kurio mokėjimus neseniai įšaldė Europos Centrinis Bankas (ECB), Vašingtonui jį apkaltinus pinigų plovimu. 

„Turime paaiškinti Latvijoje vykstančius procesus tiek savo šalies gyventojams, tiek užsienyje, kad būtų atkurta mūsų valstybės ir jos finansų sektoriaus reputacija“, – sakė M. Kučinskis. 

Korupcijos prevencijos biuras (KNAB) praėjusį savaitgalį sulaikė Latvijos banko vadovą I. Rimševičių. Jis įtariamas reikalavęs ir paėmęs didelį – mažiausiai 100 tūkst. eurų – kyšį. 

Pirmadienį I. Rimševičius buvo paleistas už 100 tūkst. eurų užstatą, jam laikinai uždrausta eiti šalies centrinio banko vadovo pareigas ir išvykti iš šalies. 

Jungtinių Valstijų iždo departamentas Latvijos komerciniam bankui ABLV – vienam didžiausių pagal turtą šalies bankų – įvedė sankcijas, pareiškęs, kad šis bankas užsiėmė pinigų plovimu, sudarė sąlygas neteisėtiems atsiskaitymams ir korupcijai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.