Silvio Berlusconi Italijos premjero poste norėtų matyti Europos Parlamento pirmininką

Italijos milijardierius verslo magnatas Silvio Berlusconi ketvirtadienį paskelbė, kad siūlys Europos Parlamento pirmininką Antonio Tajani kandidatu į ministrus pirmininkus, jei jo centro dešiniųjų blokas laimės sekmadienį vyksiančius parlamento rinkimus.

 S.Berlusconi (kairėje) nori, kad A.Tajani būtų Italijos premjeras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Berlusconi (kairėje) nori, kad A.Tajani būtų Italijos premjeras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 S.Berlusconi (kairėje) nori, kad A.Tajani būtų Italijos premjeras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Berlusconi (kairėje) nori, kad A.Tajani būtų Italijos premjeras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 11:44 AM

„Man malonu paskelbti gerą žinią, kad dabartinis Europos Parlamento pirmininkas apsisprendė ir norėtų vadovauti būsimai centro dešiniųjų vyriausybei“, – sakė S. Berlusconi „Canale 5“ – vienai iš jam priklausančių televizijų.

„Tai žmogus, žinantis visą Europą“, – pabrėžė buvęs premjeras, vadovaujantis partijai „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija!“).

„Forza Italia“ prieš šiuos rinkimus suvienijo jėgas su trimis dešiniojo sparno partijomis – „Lega Nord“ („Šiaurės lyga“), „Fratelli d'Italia“ („Italijos broliai“) ir „Noi con l'Italia“ (Mes su Italija“), tikėdamasi tokiu būdu padidinti savo šansus užsitikrinti daugumą.

Tačiau pasirinkus tokius partnerius, ateityje S. Berlusconi gali tikėtis nesutarimų su savo politiniais sąjungininkais eurofobais, ypač „Lega Nord“ lyderiu Matteo Salvini, neslepiančiu savo ambicijų užimti ministro pirmininko postą.

Triskart premjero poste dirbęs 81 metų S. Berlusconi pats negali pretenduoti į šias pareigas, nes buvo nuteistas už sukčiavimą. jis jau anksčiau yra užsiminęs, jog palaikytų A. Tajani kandidatūrą į premjerus.

A. Tajani buvo artimas S. Berlusconi sąjungininkas nuo tada, kai šis verslininkas praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje pasuko į politiką.

A. Tajani padėjo S. Berlusconi įkurti „Forza Italia“, o 1994-aisiais, šiam laimėjus rinkimus, tapo ministro pirmininko atstovu spaudai.

„Dėkoju S. Berlusconi už mano atžvilgiu parodytą pagarbos gestą. Šįvakar pranešiau jam, kad esu pasirengęs dirbti Italijos labui“, – sakė jis.

Malonaus būdo A. Tajani, neslepiantis, jog jaučia silpnybę prabangiems laikrodžiams, Europos Parlamento pirmininku buvo išrinktas pernai. Iki išrinkimo į šį postą jis daugiau nei du dešimtmečius dalyvavo Europos Sąjungos politikoje.

Anksčiau jis dirbo žurnalistu Italijos televizijoje „Rai“ bei laikraštyje „Il Giornale“ ir gerai moka prancūzų, anglų bei ispanų kalbas.

Pirmą kartą į Europos Parlamentą A. Tajani buvo išrinktas 1994 metais. 2008–20010 metais Europos Komisijoje jis kuravo trasnporto sritį, o 2010–2014 metais buvo pramonės eurokomisaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.